RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok politimannens våpen og avfyrte et skudd


FORTSATT BEVÆPNET: Mannskapene på bildet bærer Heckler & Koch P30L, politiets standardtjenestevåpen. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
FORTSATT BEVÆPNET: Mannskapene på bildet bærer Heckler & Koch P30L, politiets standardtjenestevåpen. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen hoppet over skranken på politihuset.

STAVANGER/OSLO (NTB): En 24 år gammel mann har avfyrt et skudd med våpenet til en politimann inne på politihuset i Stavanger. Ingen ble skadd i skyteepisoden.

Mannen hoppet over skranken på politivakten da han kom inn på politihuset klokken 22.16 tirsdag kveld.

Det oppsto et basketak mellom mannen og to politibetjenter, og 24-åringen avfyrte ett skudd med polititjenestevåpenet. Ingen ble truffet, opplyser Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

– Under basketaket får 24-åringen en finger ned i hylsteret til politibetjenten, og løsner ett skudd mens våpenet fremdeles er i hylsteret, sier jourhavende jurist Marit Aurdal.

Da mannen kom inn, ble han først stående i gangen. Innenfor i foajeen sto to sivilt ansatte og en politibetjent kledd i sivilt.

Ny avgjørelse om væpnet politi

– Da døren åpnet seg, løp 24-åringen inn i foajeen og hoppet over skranken. Det oppsto med en gang et basketak mellom mannen og politibetjenten som satt bak skranken. Sekunder senere har politibetjenten, som er kledd i sivilt, også hoppet over skranken, for å overmanne 24-åringen, noe de klarte.

24-åringen, som er kjent for politiet fra tidligere, sitter natt til onsdag i arresten. Mannen er norsk statsborger, bosatt i Rogaland.

Bevæpning kan forlenges

Om få dager må Justisdepartementet avgjøre om det skal gis ny tillatelse til å bevæpne beredskapstroppen, politidistriktenes utrykningsenheter og øvrige innsatspersonell.

Foreløpig er tillatelsen til bevæpningen av politiet forlenget til 2. august. Tillatelsen er knyttet til PSTs skjerpede trusselvurdering som trekker fram politifolk og militært personell som spesielt utsatte og mulige terrormål.

- Må ikke stå i veien for bevæpning

At en mann kunne avfyre våpenet til en politimann på Stavangerpolitihus, representerer et negativt aspekt – men det må ikke stå i veien for fortsatt bevæpning, mener Politiets Fellesforbund.

– Vi legger ikke skjul på at bevæpnet politi har sine minussider. Det viktige nå er at politiet i Rogaland politidistrikt gjennomgår rutinene slik at disse episodene begrenses til et minimum, sier Sigve Bolstad forbundsleder i Politiets Fellesforbund til NTB onsdag morgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere