Tok sexbetalt av 16-åring

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Oslo tingrett har frifunnet en 36 år gammel drosjesjåfør for å ha hatt oralsex med en 16-åring i taxien. Retten mener jenta tilbød seg å utføre oralsex som betaling for turen.

Den 16 år gamle jenta hadde forholdsvis nylig flyttet til Oslo og skulle hjem fra en fest da hun satte seg inn i drosjen til den 36 år gamle sjåføren. Hun var sterkt beruset og kastet opp inne i bilen.

Hun hadde ikke penger til å betale for drosjeturen, og de kjørte derfor til en minibank. Der trykket hun feil kode tre ganger, slik at kortet hennes ble slukt.

Jenta og drosjesjåføren har gitt litt ulike forklaringer om det som skjedde videre, men Oslo tingrett trodde på mannen som forklarte at jenta tilbød seg å utføre oralsex på ham som betaling for drosjeturen.

Retten legger også til grunn at jenta tidligere under turen hadde fortalt at hun var 18 eller 19 år.

Senere anmeldte jenta forholdet. Oslo tingrett mener det ikke er grunn til å trekke i tvil at hun har opplevd hendelsen som at hun er utsatt for voldtekt. Jenta mener hun handlet slik hun gjorde i frykt for hva som ellers kunne skje. Den tiltalte drosjesjåføren har imidlertid forklart at han ikke i sin villeste fantasi forsto at jenta følte seg truet og at hun anså at hun ble voldtatt.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.