*Nettavisen* Nyheter.

Tolker hevder de er blitt sextrakassert av politi

Flere tolker hevder at de er blitt seksuelt trakassert av tjenestemenn i Politiets utlendingsenhet (PU). Kvinnene sier de ikke har våget å si ifra.

Tolkene forteller om både seksuell trakassering og andre ubehagelige opplevelser under oppdrag for PU i et lukket forum på Facebook, skriver Dagsavisen.

En erfaren kvinnelig tolk hevder hun ble tilbudt å utføre oralsex da en politimann kjørte en avstikker inn i Trandumskogen etter at han og tolken hadde vært på et oppdrag. Tolken har ikke ønsket å anmelde politimannen av frykt for å miste nye tolkeoppdrag. Tolker er frilansere og jobber på timebasis.

En annen tolk skriver på forumet at en kollega av henne «fikk et uanstendig forslag fra en tjenestemann midt i en tolkesituasjon. Hun avslo og forsøkte å vitse det bort. Han ble rasende, og det gikk utover asylsøkeren som ikke kunne norsk».

– Hendelsene som Dagsavisen beskriver, er svært uheldige, og vi tar dem på største alvor. Trakassering skal ikke forekomme, sier personalsjef Kristin Fiksdal Eide i PU til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.