RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolker hevder de er blitt sextrakassert av politi

Flere tolker hevder at de er blitt seksuelt trakassert av tjenestemenn i Politiets utlendingsenhet (PU). Kvinnene sier de ikke har våget å si ifra.

Tolkene forteller om både seksuell trakassering og andre ubehagelige opplevelser under oppdrag for PU i et lukket forum på Facebook, skriver Dagsavisen.

En erfaren kvinnelig tolk hevder hun ble tilbudt å utføre oralsex da en politimann kjørte en avstikker inn i Trandumskogen etter at han og tolken hadde vært på et oppdrag. Tolken har ikke ønsket å anmelde politimannen av frykt for å miste nye tolkeoppdrag. Tolker er frilansere og jobber på timebasis.

En annen tolk skriver på forumet at en kollega av henne «fikk et uanstendig forslag fra en tjenestemann midt i en tolkesituasjon. Hun avslo og forsøkte å vitse det bort. Han ble rasende, og det gikk utover asylsøkeren som ikke kunne norsk».

– Hendelsene som Dagsavisen beskriver, er svært uheldige, og vi tar dem på største alvor. Trakassering skal ikke forekomme, sier personalsjef Kristin Fiksdal Eide i PU til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere