Gå til sidens hovedinnhold

Tollere vil øke alko-kvoten

Nå vil Norsk Tollerforbund la oss innføre større mengder alkohol.

Aldri før har tollerne avdekket så mye smugling til landet. Nå tar tollernes fagforbund til orde for å heve grensen for alkoholinnførsel.

- Det er jo en kjensgjerning at kvoten har stått stille i veldig mange år. Vi er ikke helt i takt med omverdenen. Jeg støtter Tolldirektøren når hun sier at vi kanskje har for mye fokus og for mye arbeid med kvotekontroll, og det er ikke det som skal være hovedoppgaven vår, sier leder Paul Gunnar Zindel i Tollerforbundet til NRK.

Han vil ikke fastsette hva som kunne være en passende ny grense, men det vil ikke bli et like høyt nivå som Söta Bror og våre danske naboer tillater.

- Tollerforbundet står fritt til å mene hva de vil, men Tollvesenet som sådan har ingen mening om dette. Vi forholder oss til de til enhver tid gjeldende regler, sier underdirektør Geir Høiseth i Tollvesenet til TV 2 Nettavisen.

- Tror dere ikke at høyere kvoter vil kunne redusere smuglingen av alkohol til landet?

I dag kan du ta med deg to liter vin og to liter øl. Kvoten er ikke blitt endret siden 1982. Til sammenligning kan EU-borgere som reiser mellom EU-land kan ta med seg 90 liter vin og 110 liter øl.

- Det har vi ingen formening om. Vi tar ikke stilling til noe som berører alkoholpolitikken, men forholder oss til de retningslinjer som er gitt for avgifter og kvoter, sier Høiseth.

Tolldirektør Marit Wiig sier til NRK at tollerne i dag må bruke altfor mye tid på småsmuglerne. Leder Paul Gunnar Zindel i Tollerforbundet mener at erfaringer etter at kjøttkvoten ble mer enn tredoblet viser at det gikk bra og at «vi kan begynne å tenke tanken på å harmonisere kvoten i Norge til landene rundt oss».

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto