*Nettavisen* Nyheter.

Tom Inge (41) kommer hjem

Foto: Politiet (Politiet)

Ble funnet i live på Gran Canaria etter ti dager.

20.01.09 22:36

Stavanger-mannen Tom Inge Kopperdal (41) har siden 10. januar vært savnet etter at han ikke var med på flyet hjem fra en ferietur.

Nå er Kopperdal funnet på Gran Canaria.

- UD kan bekrefte at en norsk mann på 41 år, som ble meldt savnet på Kanariøyene 10. januar har kommet til rette. Konsulatet har bistått mannen i forbindelse med å skaffe billett hjem, og vi håper nå at han kommer hjem til Norge i morgen, sier pressevakt ved UD Haakon Svane til Nettavisen tirsdag kveld klokken 22.30.

Gry Rustad, norsk konsul på Gran Canaria, sa tidligere mandag til Aftenbladet.no at Kopperdal blir overført til et privatsykehus tirsdag, og at hun skal treffe ham der senere i ettermiddag. Legene ved sykehuset skal ifølge avisen vurdere om Tom Inge er i stand til å reise hjem onsdag. Han har diabetes, og det er uklart om han har hatt tilgang til nødvendige medisiner i de ti dagene han har vært savnet.

UD ønsker ikke å gå ut med informasjon om helsetilstanden til den norske mannen, men bekrefter at han var i dårlig form da han ble funnet av spansk politi.

- Nå er han imidlertid i såpass god form at vi har grunn til å tro at han reiser hjem i morgen, sier Svane.

Konsulatet på Gran Canaria har tilbudt å hjelpe mannen å komme seg hjem, og han har valgt å ta imot denne hjelpen.

- Han ble plukket opp av spansk politi i Playa del Inglés seint i går kveld. Han var ganske forkommen og ble kjørt til sykehus for sjekk, sier og ble i dag brakt videre til det norske konsulatet, sier politioverbetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon til tv2nyhetene.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.