*Nettavisen* Nyheter.

Tomme hyller på polet

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Halvparten av flaskene kan bli borte på grunn av streiken.

25.05.10 21:01

GRØNLAND (Nettavisen): Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) trappet tirsdag opp streiken, og tar ut ytterligere 850 medlemmer i streik på godsterminaler rundt i landet.

Dermed er over 1700 personer i streik, noe som så langt har fått størst konsekvenser for Vinmonopolet, der det nå begynner å bli færre varer i hyllene.

- Oslo-butikkene våre, som først blir tomme, har rapportert at 85 til 90 prosent av produktene er på plass i hyllene, mens 10-15 prosent er utsolgt, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Nettavisen.

Kan bli halvtomt
Og verre vil det trolig bli, for etter tirsdagens opptrapping av streiken, vil halvparten av Vinmonopolets leveranser være stoppet.

- Jo lenger streiken varer, jo flere produkter vil bli utsolgt. Nå har streiken eskalert i løpet av dagen, og det betyr at produkter som står for 50 prosent av salget, er rammet av streiken, sier Nordahl.

Dermed går det mot halvtomme butikker som følge av transportstreiken.

Likevel påpeker pressesjefen at det blir mye varer igjen i butikkene.

- Vår største leverandør, Vectura, er ikke i streik. De står for halvparten av leveransene. Så en full effekt av streiken vil fortsatt gi butikker hvor halvparten av varene er på plass, sier han og legger til:

- Det er ingen dramatikk.

Lite hvitvin igjen
Nettavisen besøker Vinmonopolets avdeling på Grønland Basar i Oslo. Også der merkes streiken, og flere hyller er allerede tomme.

Tommest er hylla med 3-liters kartonger med hvitvin, der det er få kartonger igjen etter stort salg i forbindelse med 17. mai og pinse.

Også hyller med Rom er tomme, og enkelte merker i de fleste vareslag er utsolgt, deriblant noen Whisky-merker.

Og liker du Baileys, bør du skynde deg til Grønland. Det er nemlig under 20 flasker igjen, og trolig tomt før helga.

Nye flasker kommer det ikke til butikken før streiken er over, og det gjelder altså om lag halvparten av varesortimentet.

- Ingen hamstring
Pressesjefen i Vinmonopolet forteller at de til vanlig har om lag 14.000 produkter, og at man med streiken fortsatt vil ha minst 7000 varer igjen å tilby kundene.

- Folk vil fortsatt ha tusenvis av produkter å velge mellom. Det vil fortsatt være mange gode valgalternativer innen hver varekategori, sier han.

- Men hva om folk nå begynner å hamstre, da vil det vel bli enda tommere i hyllene?

- Jo, men så er spørsmålet om folk begynner å hamstre. Vi har ikke mottatt noen melding om at folk har begynt å hamstre i dag, sier Nordahl.

- Med godt humør
Ifølge Nordahl så tar kundene streiken med godt humør.

- Kundene tar dette foreløpig med godt humør. Streikens tapere er vingrossistene, sier pressesjefen.

Han er ikke bekymret for at Vinmonopolet vil tape penger på streiken.

- Vi selger i en mindre bredde, men jeg har ikke noe tro på at det vil slå noe særlig ut i volum. Det vi hører fra våre butikker er at kundene velger andre, alternative produkter i stedet, sier Nordahl.

Rådet hans til kundene er å sjekke produktstatusen på polets hjemmesider, for å finne ut hvilke butikker som har produktene på lager.

- Så kundene kan være fullt oppdatert før man går i butikken, og man slipper da å gå bomtur dersom det er et spesielt produkt man vil ha, sier Nordahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.