RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomme mottaksplasser koster millioner


TOMME PLASSER: Her i denne store kontorbygningen i Forusbeen 35 på Forus i Stavanger, de tidligere lokalene til Telenor, betaler UDI for mange tomme mottaksplasser.
TOMME PLASSER: Her i denne store kontorbygningen i Forusbeen 35 på Forus i Stavanger, de tidligere lokalene til Telenor, betaler UDI for mange tomme mottaksplasser. Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
UDI har de siste ukene brukt 8 millioner kroner på tomme akuttmottaksplasser i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

Hovedsakelig dreier det seg om ubrukte plasser i et stort kontorbygg på Forus, som er gjort om til akuttmottak for asylsøkere. Der har Utlendingsdirektoratet (UDI) betalt 700.000 kroner per døgn siden 18. november, men mottaket er langt fra fylt opp.

Ifølge Aftenbladets tall er 576 av 1000 plasser nå i bruk av asylsøkere som ankom i løpet av forrige uke.

Avisen skriver at UDI har brukt totalt 7,1 millioner kroner på de ubrukte mottaksplassene på Forus. I tillegg er det brukt 838.400 kroner på tomme mottaksplasser på Hotel Alstor i byen.

Regiondirektør Atle Berge i UDI forklarer bestillingen av mottaksplasser på Forus med at de ønsker å samle asylsøkerne i noen få, større mottak, i stedet for mindre og dyrere akuttmottak.

– Vi ønsker ikke tomme mottaksplasser, og det er viktig at vi får fylt mottakene vi betaler for, sier Berge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere