RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomt for livsviktig lungemedisin

Apoteker over hele landet er gått tomme for livsviktige antibiotiske legemidler som brukes i forbindelse med den alvorlige kroniske lungesykdommen KOLS.

Det skriver Dagens Medisin.

Leveransene er nå i ferd med å komme i gang og flere apotek vil ha medikamentene på lager igjen over helgen, melder NRK.

Lege Morten Finckenhagen i Bærum foreskrev amoxicillin-tabletter til en eldre kvinne som lider av KOLS. Da han etter en stund ble oppringt fra apoteket, fikk han beskjed som at legemidlet ikke er å oppdrive i noen del av landet.

- Jeg hadde vanskelig for å tro at dette var sant. Det kunne ikke være mulig at et livsviktig legemiddel var utsolgt, sier Finckenhagen.

Fungerende avdelingsdirektør ved Statens legemiddelverk, Jørgen Huse, sier at det skjer fra tid til annen at markedet så å si er støvsugd for enkelte legemidler.

Huse innrømmer at det er en alvorlig situasjon at markedet går tomt for et viktig legemiddel. Ifølge Statens legemiddelverk finnes det alternative legemidler som kan benyttes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere