*Nettavisen* Nyheter.

Topp-politikere krever røykerom

Byrådet har sagt nei, men Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen og varaordfører Svenn E. Kristiansen gir seg ikke. De krever røykerom til én million kroner på rådhuset.

Samtidig som Oslo kommune har varslet masseoppsigelser på grunn av budsjettunderskudd på over 300 millioner kroner, krever medlemmer av forretningsutvalget penger til røykerom. Det vil koste omtrent én million kroner å lage et rom i tilknytning til bystyresalen som tilfredsstiller røykelovens krav.

Lae sier nei

I dag er det et røykerom i tilknytning til kantinen og et lite rom som brukes av røykere under bystyremøtene. Utvalget mener det bør bygges et skikkelig rom med luftavtrekk.

Men byrådet har allerede sagt nei. Ikke-røyker og byrådsleder Erling Lae (h) mener pengene fra Rådhusets forvaltningstjeneste heller bør brukes på heiser, sikkerhetstiltak og generell rehabilitering.

Forventer mer penger
Men forvaltningsutvalget gir seg ikke. Utvalget med Ditlev-Simonsen og Svenn E. Kristiansen i spissen har besluttet at de vil overføre 400.000 kroner fra sitt budsjett til neste års budsjett. Samtidig satser de på at bystyret vil legge resten av pengene på bordet under budsjettforhandlingene som nå foregår. I dag møtes utvalget igjen for blant annet å diskutere videre strategi for hvordan de kan få gjennomslag for sitt ønske om nytt røykerom.

Vil ikke gå ut
Ordfører Per Ditlev-Simonsen har god tro på at politikerne vil forstå at det er nødvendig med et eget røykerom på rådhuset.

- Vi er nødt til å finne en løsning innenfor husets vegger som tilfredsstiller moderne krav til ventilasjon. De store partiene vil få en oppfordring om å finne en løsning under budsjettforhandlingene, sier ordføreren til TV 2 Nettavisen.

- Bare tull
Ditlev-Simonsen mener det vil ta seg dårlig ut for både gjester og folk som går forbi rådhuset hvis de folkevalgte skal stå ute på trappa og blåse ut røyk. Dessuten er rådhuset stort, og dermed blir det langt å gå for de som skal ut for å røyke.

- Det er for eksempel stadige voteringer når vi har møter. Det vil bli bare tull hvis røykerne skal springe inn og ut.

- Tror du det kan være provoserende for de mange ansatte i Oslo kommune som er redde for å miste jobbene sine å se at dere ønsker å bruke én million kroner på røykerom?

- Det er meget mulig, men de fleste forstår nok et slikt behov.

Rådhuset forvaltningsutvalg har som oppgave å ivareta bystyrets indre forhold. De forvalter over en egen disposisjonskonto som kan brukes til uforutsette utgifter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her kan du si din mening om nytt røykerom i rådhuset i Oslo:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.