RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppene badet i luksus

Sist oppdatert:
T5PC-toppene svidde millioner på verdens dyreste hotell med Thomas Øye, som nå granskes av Økokrim. Formel 1-løp, privatfly og luksusprostituerte er andre stikkord for sjefenes elleville liv.

TV 2 Nettavisen kan i dag avsløre alt om T5PC-toppenes enorme pengeforbruk. Jet-set livet står i skarp kontrast til småsparernes enkeltskjebner som de siste dagene er brettet ut i media.

På tilsynelatende rene forretningsturer til Dubai, Kina, London og Spania svidde toppene av millioner av kroner.

På fest med Thomas Øye
Styremedlem Tord Haugli, styreformann Jørn Tagge og investor Henrik Andreas Ellefsen var blant dem som i desember i fjor satte seg på flyet til Dubai. Her traff T5PC-toppene finansakrobaten Thomas Øye, som på det tidspunkt opererte i Dubai. Han skulle bistå selskapet med å knytte kontakter.

Møtet mellom T5PC-toppene og Øye ble holdt på verdens dyreste hotell, Burj Al Arab. Prisene på de større rommene starter på 1000 dollar per natt. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer hadde toppene bestilt den beste suiten og en litt mindre suite under oppholdet. Til den flotteste suiten på hotellet skal det også ha fulgt med en rekke luksusbiler til gjestenes disposisjon.

Thomas Øye skal ha spilt en sentral rolle som konsulent i pyramideselskapet, og han er nå under full etterforskning av Økokrim, ifølge VG. Bakrunnen for granskingen er T5PCs kjøp av selskapene Cell Jump og Exente Securities - til det som trolig var oppblåste prieser høsten 2003.

T5PC betalte
Forretningene var ikke det eneste som stod i fokus under oppholdet. Kilder nær de tidligere T5PC-lederne forteller til TV 2 Nettavisen at reiseselskapet tok seg tid til en skikkelig fest.

I de fineste luksussuitene på Seilet, som hotellet populært kalles, nøt de norske pyramidelederne luksustilværelsen. Pengene rant ut - til drikke, mat, rom og jenter som ifølge en kilde som «¿ikke solgte produkter, men tjenester».

Etter å ha tilbrakt noen dager i Dubai, reiste deler av selskapet videre til Kina. Også her bodde og spiste toppene godt.

Regningen for heisaturen ble sendt T5PCs datterselskap Powercharge. TV 2 Nettavisen vet at det foreligger bilag for opp til 1,9 millioner kroner. Også bilag fra det som etter alt å dømme er luksusprostituerte, er sendt til datterselskapet.

Bobestyrer etterforsker
En sentral kilde utelukker ikke at flere av systemets selskaper kan ha blitt fakturert for turen.

Ifølge advokat Thomas Rygg Hannestad, bobestyrer i det konkursrammede datterselskapet Exente Securities AS, skal meglerfirmaet ha mottatt reiseregninger på turer til Dubai og Kina for til sammen 1,6 millioner kroner.

- Jeg kan ikke se at dette er utgifter som har noe med virksomheten til Exente Securities å gjøre. Jeg har tilskrevet de aktuelle og involverte for å få en forklaring på utgiftene i forbindelse med disse turene, og er i dialog med dem, sier bobestyrer Rygg Hannestad til TV 2 Nettavisen.

På jakt etter produkter
Hensikten med den ekstragavante turen var å finne produkter som T5PC kunne selge medlemmene i Norge. I Dubai kom selskapet i kontakt med minst to firmaer. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til ble det investert til sammen rundt 30 millioner kroner disse. I ettertid er dette penger som ble regnet som tapt.

I Kina knyttet T5PC kontakt med Chinese Community Exchange (CCE), og inngikk en avtale med ett av deres datterselskap. Denne avtalen ble aldri brukt, og da den nye ledelsen avviklet den, var det ikke importert et eneste kinesisk produkt til Norge. Avtalen fremstår som helt ubrukelig, ettersom det forutsatte kjøp på minst 10 millioner kroner per produkt.

Pyramidetoppene fortsatte å holde kontakten med Øye. Det ble avholdt flere møter i London, og tanken var å få Øye til å selge T5PC-aksjer i sitt system.

Privatfly for Wolden
Det var ikke bare selskapets styre som reiste på første klasse. Også gründer Jim Wolden visste å forflytte seg på med stil. Da gründeren skulle selge aksjer i pyramideselskapet, leide han likegodt et privatfly for å komme seg til møter i Norge, Spania og Danmark. Hvorvidt det var i denne forbindelse han knyttet kontakt med Hells Angels, er uvisst.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer leide Wolden (bildet) fly av Sundt Air AS på Gardermoen. Dette er opplysninger selskapet selv ikke ønsker å kommentere.

- Vi oppgir aldri hvem vi har som kunder, sier administrerende direktør Tor Bratli i Sundt Air til TV 2 Nettavisen.

Selskapet har flere mindre jetfly til utleie. Prisene for flyene ligger mellom 18.000 til 50.000 i timen.

Premietur til Formel 1
Også noen av de ansatte fikk ta del i pengegaloppen. I fjor ble det arrangert en tur til et Formel 1-løp, som premie for de beste selgerne.

I tillegg til selve bilracet fikk de ansatte også muligheten til å kjøre formel-biler på bane.

Fargerik hverdag
Også til hverdags kjørte T5PC-toppene med stil. I Oslo hadde medlemmene fast tilholdssted på TGI Fridays på Karl Johan og det nye in-stedet Onkel Donald. Dette var samlingspunkt for selskapets topper og et naturlig møtested flere ganger i uke.

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med forteller at pyramidetoppene inviterte venner og bekjente til fri bar. Barregningene kunne bli på flere hundre tusen i måneden. Hvor disse regningene ble sendt, er foreløpig ukjent.

Mange venter nå i spenning på hva bobestyrerne i T5PC vil finne etter hvert som de graver seg ned i selskapets regnskap og bilag.

TV 2 Nettavisen forsøkte i går kveld å komme i kontakt med de involverte, men uten å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere