RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppledelsen i UD får sterk kritikk i internrapport


Utenriksminister Børge Brende (H) sier han og de andre direktørene i UD tar bekymringsmeldingen fra de ansatte på alvor.
Utenriksminister Børge Brende (H) sier han og de andre direktørene i UD tar bekymringsmeldingen fra de ansatte på alvor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Ansatte og ekspedisjonssjefer i Utenriksdepartementet har reagert på økende arbeidspress, uten at de føler de blir hørt av utenriksminister Børge Brende (H) og de andre i toppledelsen. Det viser en intern bekymringsmelding fra arbeidsmiljøutvalget (AMU) i departementet.

– Jeg kan bekrefte at det før sommeren ble sendt en bekymringsmelding til utenriksråden. Den handlet om for høyt arbeidspress i enkelte av UDs avdelinger, bestillinger med for korte frister og svært høyt trykk på enkeltpersoner over svært lang tid, med mye overtid, sier hovedverneombud Ole Anders Hauger i UD til VG.

I dokumentet fra AMU heter det: «Flere ekspedisjonssjefer har adressert sin bekymring rundt økende press og belastning både til rådsleddet og politisk ledelse, uten at de føler at alvoret i situasjonen blir anerkjent og uten at man som en følge av dette diskuterer mulige konstruktive løsninger på situasjonen».

Brende skriver i en epost til avisen at «de siste 18 månedene har vært ekstraordinære med flere store kriser samtidig. Jeg er takknemlig for den innsatsen UDs medarbeidere har lagt ned i disse vanskelige sakene, og jeg vet også at en slik innsats er belastende over tid. Jeg tar på alvor anbefalingen fra arbeidsmiljøutvalget. Både UDs administrative ledelse og jeg jobber nå i dialog med arbeidsmiljøutvalget med tiltak for å rette opp i de forhold de har pekt på». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere