*Nettavisen* Nyheter.

Toppløs KrF-er selges

Foto: Ole Peder Giæver, TV 2 Nettavisen

Den lille gule auksjoneres bort til inntekt for Kirkens Nødhjelp.

08.09.05 14:15

Blankpolert og fin står Høybråtens guttedrøm parkert under trærne ved Domkirken i Oslo. Den lille gule sportsbilen skapte en krusning av harme på medie-Norges blikkstille sommervann tidlig i forrige måned.

- Jeg reagerte på at familiepartiet KrF ville bruke et sportsglis med plass til bare to når de skulle profilere seg, sier Wandasenterets Paal-André Grinderud.

Wandasenteret jobber med barn av rusmisbrukere, og Grinderud var en av dem som mislikte at KrF skulle flotte seg med sportsbil under valgkampen. Han er glad partiet nå har bestemt seg for å auksjonere bort bilen til inntekt for Kirkens Nødhjelps prosjekt blant hiv/aids-rammede i Kenya.

Glad og lei
Nestleder i KrF Dagrun Eriksen er både glad og lei seg for kritikken mot lille gul.

- Jeg er glad fordi kritikken gikk på at folk synes KrF skal ta vare på de fattige. Folk reagerte fordi de syntes bilen brøt med denne profilen. Men jeg synes det er leit at dette ble gjort så stort nummer av. Bilen kostet ikke mye, sier hun.

- Avgjørelsen om å auksjonere bort bilen ble tatt etter at det smalt i avisa 2. juni. Grinderud oppfordret oss kort tid etter om å auksjonere bort bilen, og da tenkte jeg at han tenkte i samme baner som oss.

Grinderud står i utkanten av miniatyrmediesirkuset ved Domkirken og rister på hodet.

- KrF omskriver virkeligheten når de sier at de vedtok denne auksjonen før mitt utspill, sier han.

- Jeg er glad de bruker hodet nå, men de må bruke hjertet óg.

Forebyggende arbeid
Lederen for Kirkens Nødhjelps Øst-Afrikakontor Stein Villumstad står ved siden av bilen og er bare glad. Auksjonspengene skal gå til St. Johns Community Center i Pumwani, Kenya. Senteret jobber med å forebygge aids og hiv blant barn, unge og kvinner. Villumstad var i Nairobi da bildebatten raste som verst.

- Vi registrerte Wanda-senterets kommentar om bilen, men gjorde oss ikke opp noen spesiell mening om det. Uansett er vi veldige glade for støtten til vårt prosjekt. Om det er KrF eller Arbeiderpartiet som gir er vi ikke så opptatt av, sier han.

Auksjonen finner sted på nettstedet QXL.no, og varer fram til 13. august. Bilen skal altså fortsatt brukes som valgkampbil i sommer, og KrF vil promotere auksjonen underveis.

KrF kjøpte bilen for 60 000 kroner, men håper den vil gå for mer.

Her kan du by på KrF-bilen. De partipolitiske merkene på bilen kan tas av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.