Toppmodell vil hjelpe Sudan

Foto: (Scanpix)

Den norsk-sudanske modellen Sonja Wanda engasjerer seg sterkt i kampen for å hjelpe Sudan ut av den humanitære katastrofen landet befinner seg i.

25.08.04 13:09

Den norsk-sudanske jenta er opptatt av å informere det norske folk om hvor omfattende problemene i Darfur-regionen i Sudan faktisk er.

Glad for støtten
- Jeg er selv fra Sudan, og dette er en sak jeg bare må engasjere meg i. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil mennesker fortsette å dø, sa Wanda til TV 2 Nettavisen.

Wanda fortalte også at hun ønsket å reise tilbake til Sudan, men at det foreløpig er for vanskelig. - Men vi jobber med saken, sa Halvor Fossum Lauritzsen, utenlandssjef i Røde Kors til TV 2 Nettavisen.

Norges bidrag
Onsdag møtte Wanda statsminister Kjell Magne Bondevik, som plasserte en sjekk fra Norge pålydene 110 millioner kroner i bøssen Wanda holdt.

Sammen med dem var både Kirkens Nødhjelp og Røde Kors, organisasjonene som sammen leder innsamlingsaksjonen til inntekt for flyktningene i Darfur.

- Norges bidrag på 110 millioner kroner gis gjennom FN og andre veldedige organisasjoner. Hovedansvaret ligger likevel hos Afrika, og det må legges press på den sudanske regjeringen, sa statminister Kjell Magne Bondevik.

Han oppfordret samtidig resten av det norske folk til å hjelpe til. - Håper pengene sitter løst og at alle tar i bruk de midlene de har for å kunne bidra, sa Bondevik.

Må bidra
Også hjelpeorganisasjonene bad nordmenn om å engasjere seg.

- Dette handler om en million internt fordrevne mennesker som lever under ekstreme forhold. Vi vil med dette oppfordre alle til å melde seg som bøssebærere eller bidra på annet vis, sa Knut Christiansen, utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp, til TV 2 Nettavisen.

Ønsker du å bidra?
Mellom 1-12.september kan du delta som bøssebærer ved å henvende deg til ditt lokale Røde Kors kontor.

Du kan også ringe 820 44 000 eller bidra med pengestøtte gjennom konto 100.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.