RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppolitiker redd for å gå i Oslo

Sist oppdatert:
Selv ikke lederen av justiskomiteen tør lenger gå alene i mørke gater i Oslo.

- Jeg kommer nok, i likhet med mange andre, å unngå de mest øde plassene i Oslo på kveldstid, sier Anne Marit Bjørnflaten (Ap) til Kanal 24.

Klikk og hør innslaget på Kanal 24

Bjørnflaten er skremt etter de tre grove voldtektsforsøkene i hovedstaden i helgen. Hun vil ikke kritisere politiet, men merker seg at politiets voldtektseksperter først kom på jobb mandag.

- Her har vi vært krystallklare hele veien. Voldtekt og grove voldtektsforsøk som det er forsøk på, skal ha høyeste prioritet i politiet, sier hun.

- Jeg forventer at politiet setter inn alle ressurser, sier hun.

Låser seg inn
Politiet tror samme mann står bak de brutale voldtektsforsøkene i helgen. Siden nyttår er 15 overfallsvoldtekter anmeldt i hovedstaden. Bjørnflaten synes det er skremmende at flere av disse skjer når kvinnene låser seg inn i leiligheten sin.

- Det gjør det jo enda mer alvorlig. Det bidrar jo til å øke utryggheten enda mer. For da er det enda vanskeligere å forsvare seg enn når det skjer ute på åpen gate, sier hun.

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ikke kommentere saken.

- Dette er et politifaglig spørsmål som politidirektoratet må svare på, opplyser han til Nettavisen via sitt pressesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere