RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore har vært uten vann i en måned

Foto: Line Finnøy Bakken (Stjørdalens Blad)
Sist oppdatert:
Tore Welvang mistet vannet 9. januar. Nå er det naboen som står for vannforsyninga.

- Vi har forsøkt å tine opp vannet og brukt 15.000 kroner på rørlegger i den sammenheng. Men vannet er fortsatt like frosset, sier Tore Welvang til Stjørdalens Blad.

Kontaktet rørlegger

De drakk vann i Halsenvegen 7 på Stokkmoen i Stjørdal sentrum like over midnatt til 9 . januar. Men om morgenen den 9. var det tørt i springen.

Første tanke var frosset vannrør. Ikke vanskelig å tenke den tanken heller etter dagevis med minusgrader i massevis. Men hvor var vannet spekt?

- Fant fort ut at det måtte være ute, og rørlegger ble kontaktet, sier han til Stjørdalens Blad.

Regning på 15.000 kroner

Rørleggeren forsøkte først stiming fra kjelleren og inn i stikkledningen mot kommunens hovedledning.

- Hovedledningen går på den motsatte siden av der vi bor. Stikkledningen er derfor nesten 50 meter, og går da under Halsenvegen, sier Welvang.

Rørleggeren måtte gi opp stiminga, og kom igjen et par dager senere for å forsøke å tine opp stikkledningen ved hjelp av slange og varmt vann.

- Men han kom ikke mer enn kanskje rundt 20 meter inn i stikkledningen, så var det stopp. Og det var dermed ingen mulighet tilbake å tine opp fra kjelleren og mot hovedledningen. Jeg sto tilbake med uforrettet sak og ei regning på 15.000 kroner fra rørlegger, sier huseieren til Stjørdalens Blad.

Venter på våren

Welvang kontaktet vannleverandøren, Stjørdal kommune, og kommunen kom for å slå fast at det sirkulerte vann i hovedledningen. Frosten satt i stikkledningen.

- Det ble foreslått graving ned på hovedledning der stikkledningen er koblet på for å tine derfra. Men det vil sannsynligvis koste oss flere titusen kroner, og vi ble nærmest anbefalt å vente på naturen gang, det vil si våren eller sommeren, når telen forsvinner. Det blir dyrt det om kommunen ikke vil bistå oss, sier Welvang.

Naboen bistår

Vannet i Halsenvegen 7 har aldri tidligere frosset. Og husstanden er den eneste i nabolaget som er rammet.

- Det er en fattig trøst at vi er alene om å miste vannet. Men naboen har vann og vi får i dag vann fra naboen gjennom en midlertidig slange. Jeg jobber på Glava og vet at Glava er beste isolasjon. Og derfor er den midlertidige slangen mellom naboen og oss godt isolert, sier Welvang.

- Men uansett, det er lenge å vente til våren eller sommeren før vi får tilbake eget vann, legger han til.

- Huseiers ansvar

Enhetsleder kommunalteknikk i Stjørdal kommune, Terje Guldbrandsen, forteller at han er informert om situasjonen.

- Husstanden er uten vann høyst sannsynlig fordi vannet er frosset i stikkledningen. Det sirkulerer vann i hovedledningen. Og regelverket er slik at huseier har ansvar for stikkledning, og til og med anboringsklaven på hovedledningen, sier Gulbrandsen.

Les flere saker fra distriktet på Stjørdalens Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere