RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tore Sandberg
Tore Sandberg Foto: Kjetil Mæland (TV 2 Nettavisen)

Tore Sandberg prises for sitt mot

Sist oppdatert:
Privatetterforsker Tore Sandberg er tildelt Zola-prisen for hans arbeid med flere justismord-saker.

Dette oppfatter jeg som en anerkjennelse av et mangeårig arbeid med å etterprøve dommer som kunne være uriktig. Jeg synes det er gledelig i forhold til hele dette saksområde, og jeg er overbevist om at det sitter langt flere uskyldig dømt enn de vi vet, sier Tore Sandberg til TV 2 Nettavisen.

Journalist og privatetterforsker Tore Sandberg har avslørt flere justismord i det norske rettssystemet.

I oktober ble Fritz Moen frikjent av Borgarting lagmannsrett for drapet på Sigrid Heggheim (20) i Trondheim i 1976. Sandberg jobber fortsatt med å få Moen frikjent for drapet på Torunn Finstad i 1977. Sandbergs arbeid førte også til at Per Liland i 1994 ble frifunnet for et drap han ble dømt til livstid i fengsel for i 1970.

I tillegg har Sandbergs etterforskning ført til at fire personer har blitt frifunnet i lagmannsretten etter å ha blitt dømt i tingretten.

13. januar blir Zola-statuetten utdelt for 7. gang. Det skjer i Nobelinstituttets festsal. Statuetten er laget av billedhoggeren Johannes Block Hellum, melder NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere