RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torget kan reddes

Sist oppdatert:
Torghandlerne i Bergen vil løse den akutte pengekrisen til Torget AS.

(iBergen.no) Konkurstruede Torget AS kan reddes av torghandlerne selv.

Forskutterer leien
Akutte likviditetsproblemer gjorde at Torget AS ba om 200.000 kroner i krisehjelp fra Bergen kommune for drøye to uker tilbake. Byrådet fikk ikke fullmakt til å behandle søknaden av gruppelederne i forretningsutvalget, og det så dermed mørkt ut for Torget. Nå har torghandlerne selv tatt iniativ for å bedre den økonomiske situasjonen. På et medlemsmøte forrige uke vedtok Torghandlerforeningen å forskuttere leien 1. kvartal 2008.

– Vi vil betale inn leien allerede nå, slik at Torget AS kan betale det de skylder i offentlige avgifter, sier leder for Bergen Torghandlerforening, Arnfinn Djukastein, til Bergens Tidende.

- Overskudd er mulig
Videre vil foreningen øke leieinntektene for andre arrangementer, og disse tiltakene vil ifølge Djukastein gi overskudd for det hardt prøvede selskapet.

- Disse bidragene vil, etter vår mening, gi grunnlag for å ikke slå Torget AS konkurs. Likviditetsproblemene vil være løst, og et budsjett med overskudd vil bli lansert, sier Djukastein.

En million i leie
I dag betaler torghandlerne cirka en million kroner i året i leie. Et kontraktsforlag fra Torget AS som torghandlerne skulle ta stilling til i løpet av fredag, ville gitt en leieøkning på 70 til 300 prosent, skriver Bergens Tidende.

– Vi kunne ikke leve med en slik økning. Torghandlere flest har ikke økonomi i virksomheten sin til å klare en slik utgiftsvekst, sier Djukastein.

Styret i Torget AS skal ha styremøte i morgen.

Les flere nyheter fra iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere