RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torpedo-millionær tiltalt for skattesnusk

Sist oppdatert:
Den velkjente Oslo-torpedoen (37) betalte en ansatt ved likningskontoret for å få ned skatten.

37-åringen er en kjent torpedo i Oslos økonomiske gråsone. Mannen er ifølge ligningen god for millioner.

I 2004 hadde han kontakt med en ansatt ved Asker og Bærum ligningskontor. Ifølge tiltalen betalte han kvinnen 17.500 kroner for å hjelpe ham selv og en ikke tiltalt kvinne med skatten.

Dette året (2004) er mannen registrert med en netto inntekt på 6,5 millioner kroner, og en formue på 7,6 millioner. Utlignet skatt på 1,9 millioner ønsket han å gjøre noe med.

Den 55 år gamle ikke tiltalte Asker-kvinnen hadde overtatt en leilighet i arv, og fikk hjelp til å klage på utlignet skatt for dette.

Den kvinnelige ansatte ved ligningskontoret utformet altså klagene som ble sendt til ligningskontoret der kvinnen jobbet. Denne kvinnen er også tiltalt i saken.

- Min klient erkjenner ikke straffeskyld. Jeg vil ikke gå inn på detaljene i saken før den skal behandles i retten, sier advokat Vegard Aaløkken som forsvarer 37-åringen.

Den angivelige korrupsjonen ble oppdaget i forbindelse med etterforskningen i Munch-saken. I jakten på «Skrik» og «Madonna» avlyttet politiet en rekke personer. Blant disse personene var en 45 år gammel mann som på et tidspunkt mente å kunne framskaffe bildene. Denne mannen opererte også som bindeledd mellom torpedoen og den kvinnelige ansatte på ligningskontoret. Dermed havnet samtalene om angivelig skattesnusk på tape.

45-åringen er den tredje tiltalte i saken som kommer opp i Oslo tingrett til uken.

Den kvinnelige ansatte på ligningskontoret la tidlig kortene på bordet overfor politiet. Etter det Nettavisen erfarer kommer hun til å avgi en forklaring i retten som knytter de to mennene til handlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere