Gå til sidens hovedinnhold

Torpedo vil melde seg

Politiet er i samtale med den ene av de to torpedoene som er etterlyst etter drapet på Frogner, men vurderer også å etterlyse dem offentlig.

32-åringen som er siktet for drapet på Frogner, har selv anmeldt torpedoer for drapsforsøk.

- Min klient vil melde seg, men ikke i dag. Han opplever dette som så belastende at han ønsker å komme til hektene igjen, sier advokat Ole Petter Drevland som representerer en av de to torpedoene.

Den drapssiktede 31-åringen har anmeldt de to torpedoene for grov vold og drapsforsøk. Etter at politiet søndag etterlyste mennene internt, forsvant de to ifølge VG til Sverige.

- Vi ønsker deres forklaringer først og fremst i forbindelse med voldshandlingene mot den siktede. Vi vil vurdere å etterlyse dem offentlig hvis de ikke melder seg. Vi er ikke interessert i å gi dem noe spillerom, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Avviser beskyldninger
Drevland sier at hans klient avviser 31-åringens påstander om drapsforsøk.

- Han avviser påstandene om drapsforsøk, men fordi han ikke har avgitt forklaring til politiet kan jeg ikke gå i detalj på hva han mener har skjedd, sier Drevland.

Abraham bekrefter at de er i dialog med den ene torpedoen gjennom hans advokat.

De to mennene ble avhørt lørdag som vitner til skytedrapet på Frogner natt til lørdag. Det som startet med en krangel på en innflyttingsfest, flyttet seg senere ut på gaten, der William Ellingsen (28) ble skutt til døde.

Da den drapssiktede 31-åringen forklarte seg søndag, anmeldte han de to torpedoene for vold og drapsforsøk.

Interessert i mørk Mercedes
- Vi ønsker deres forklaringer først og fremst i forbindelse med voldshandlingene mot den siktede, sier Abrahamsen.

Samtidig er politiet fremdeles interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett personer i tilknytning til en mørk Mercedes CLK 1998-modell som sto parkert utenfor Gabels gate natt til lørdag.

- Bilen sto ikke nødvendigvis rett utenfor Gabels gate 3, men den var parkert i det området. Vi er interessert i vitner som kan ha sett personer i tilknytning til bilen både før under og etter hendelsen, sier Abrahamsen.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser