RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torpedoer i varetekt

Sist oppdatert:
De to personene som ble pågrepet av væpnet politi på Festplassen tirsdag, skulle kreve inn 50 000 Euro.

Midt foran øynene på sjokkerte turister, stormet væpnet politi inn på Festplassen og pågrep to menn ved 14-tiden tirsdag. En sivil politibil kjørte inn på Festplassen, og politi væpnet med MP5 maskinpistoler stormet og ut pågrep de to.

I går ble de to østlendingene varetektsfengslet for fire uker, mistenktf or å skulle kreve inn 50 000 euro fra en bergenser, skriver BT.

Langt rulleblad
Begge de to mennene kommer utenbys fra, og har etter det iBergen.no vet vært i kontakt med en mann i Bergen. Denne mannen mente seg utpresset og truet, og kontaktet politiet.

Ifølge Bergensavisen var det de to pågrepnes rulleblad og frykt for at de hadde våpen som lå bak beslutningen om bevæpning i forbindelse med aksjonen.

Den ene siktede var en svært aktiv kriminell i hjembyen på Østlandet i tenårene, men skal ifølge opplysninger iBergen.no har fått ha roet ned virksomheten de siste årene. I september skal han møte for tingretten, tiltalt for en alvorlig legemsbeskadigelse og oppbevaring av små mengder narkotika.

Fengsling for lukkede dører
- De er siktet for forsøk på utpressing og trusler, sier politijurist Ellen Mjøs til iBergen.no.

Ingen av de siktede, som er i 20-30-årene, erkjenner straffskyld og mener samtalen med bergenseren ikke kan betegnes som utpressing. Begge framstilles for fengsling i Bergen tingrett onsdag. Politiet har av hensyn til den videre etterforskningen begjært lukkede dører under fengslingene.

Politiet har lagt lokk på saken.

- Vi ønsker ikke å si noe som helst om denne pågripelsen, sier informasjonssjef Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere