*Nettavisen* Nyheter.

Torturdømt tatt for narkohandel

For tre måneder siden ble mannen dømt for å ha torturert sitt offer. Men mannen ble løslatt, og onsdag ble han tatt med store mengder narkotika.

06.02.04 10:57

Den 42 år gamle eksjugoslaven er nå siktet etter proffparagrafen. Politiet fant ett kilo amfetamin, tilsvarende 6000-7000 brukerdoser, da han ble pågrepet onsdag. Han nekter straffskyld, men ble likevel varetektsfengslet i fire uker, skriver Adresseavisen.

I november 2003 ble mannen dømt for det Trondheim tingrett beskrev som sadistisk tortur. Dommen ble anket men kommer ikke opp i Frostating lagmannsrett før 21. april. Dermed ble mannen løslatt i påvente av ankesaken.

Lokkedue-saken
Mannen har en rekke narkotikadommer på seg. I 1997 var han en av to som ble sluppet fri i den såkalte Lokkedue-saken. Han ble da dømt til seks års fengsel for kjøp av narkotika. Høyesterett opphevet dommen og bestemte at man ikke kunne bruke narkomane som lokkeduer.

Mannens forsvarer, Christian Wiig, sier til Adresseavisen at politiet har fulgt nøye med på hans klient fordi han slapp unna i Lokkedue-saken.

Følte seg stemplet
I 2000 sa mannen til Adressa at han følte seg feil uthengt som kriminell.

- Det blir i media fremstilt som om alle kosovoalbanere er kriminelle. Men vi er et folk som ikke lenger har et land. Kosovoalbanere er forfulgt. Da er det en ekstra belastning at de som ikke har gjort noe galt, eller som har sonet straffen sin, blir hengt ut. Mine barn lurer på hvorfor folk snakker slik om oss. Det er ikke lett å svare, sa han den gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag