Torturkomité gransker celledødsfall

Europarådets torturovervåkingskomité (CPT) gransker et mistenkelig dødsfall i politiarresten i Kristiansand.

10.07.06 10:49

CPT har bedt om å få se rettsmedisinerens obduksjonsrapport og den endelige rapporten fra Spesialenheten på Hamar for nærmere undersøkelser, skriver Dagbladet.

Dette til tross for at Spesialenheten for politisaker 24. februar henla saken som «intet straffbart forhold anses som bevist».

Det er riksadvokat Tor-Aksel Busch som har sendt obduksjonsrapporten og saksdokumentene til Justisdepartementet for videresending til CPT. Dette skjer etter et møte mellom departementet og Busch, hvor CPTs rapport om innsattes forhold i norske fengsler ble drøftet.

4. oktober i fjor døde en 30-åring på glattcelle i politiarresten i Kristiansand. Ifølge politiet hadde 30-åringen truet en kvinne med kniv kvelden i forveien, og det var årsaken til at han ble pågrepet av politiet og plassert i arresten. Politiet mente 30-åringen var ruset da han ble satt på glattcella. Neste morgen ble mannen funnet død.

Dødsfallet ble oppdaget ved en rutinemessig inspeksjon, og politiet forsøkte selv å få liv i mannen igjen, blant annet ved hjelp hjertestarter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.