*Nettavisen* Nyheter.

Tortursak for retten

Familiefaren Raymond Johansen (36) ble torturert nærmest til døde av en kriminell bande i Trondheim natt til 17. juli i fjor sommer. Denne uken starter rettssaken.

14.01.04 10:27

I nærmere sju timer skal han ha blitt slått med alle mulige slagvåpen. Han var overbevist om at han skulle dø, ifølge Adresseavisen.

Ifølge statsadvokat Per M. Schjetne er en eks-jugoslaver, en russer og en nordmann tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter samt frihetsberøvelse. De er i alderen 22 til 47 år.

Familiefaren Raymond Johansen har flere ganger stått frem som offer. Han snakket serbokroatisk, og fikk anerkjennelse i et kriminelt miljø gjennom det nå nedlagte Club 4.

Etter å ha prøvd å megle mellom en kamerat og en angivelig mafia-sjef, ble han truet på livet. Han flyktet i seks uker, før han skal ha gått i en felle, og lokket til et gårdsbruk ved Jonsvatnet i Trondheim 17. juli.

Her skal han blitt bundet til veggen med sitt eget belte rundt halsen, før han ble torturert på det groveste.

- Det haglet med slag. To av mennene var maskerte, innleide torturister. Når de ble slitne, brukte de pausene til å «danse» en dans for å gire hverandre opp. Jeg visste jeg ville dø i løpet av natta, har Johansen forklart Dagbladet.

Brekkjern, hjulvinne, blyfylte gummislanger, hjortegevir, kniver, spark og slag skal ha blitt flittig brukt. Underveis skal de ha helt metanol i sårene.

36-åringen skal ha kommet seg unna ved å overbevise overgriperne om at de skulle få 500.000 kroner hvis de lot ham leve.

Ved 10-tiden skal de ha dumpet ham utenfor hjemmet hans.

Rettssaken starter torsdag denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.