RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska-avhør foreløpig utsatt

(GUARDIA CIVIL)
Sist oppdatert:
Norsk politi har ennå ikke avklart når de skal reise til Spania for å avhøre Nokas-siktede David Aleksander Toska.

- Vi er klare til å reise så snart vi har gjort en avtale om avhør. Men så langt har det vært problematisk å finne et passende møtetidspunkt, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

David Toska sitter fengslet i Madrid i Spania etter pågripelsen i forrige uke. Han har sagt ja til å la seg avhøre av norske etterforskere i fengselet, så lenge han har forsvarer Christine Hamborgstrøm er tilstede. Derimot motsetter han seg utlevering til Norge.

Enn så lenge kan Toska dermed rusle fritt i det relativt lukseriøse fengselet i Madrid, hvor han både kan drikke øl og sløve ved svømmebassenget.

Andersen vil ikke kommentere hvorvidt norsk politi har fått lese Toskas tilståelse i Nokas-ranet, som han skrev på pc-en sin før han ble pågrepet. Pc-en er beslaglagt av spansk politi. De store ubesvarte spørsmålene i Nokas-saken erfremdeles hvem som tok livet av politimannen Arne Sigve Klungland, og hvor ransutbyttet har blitt av.

Toska er ikke den eneste av de 23 Nokas-siktede som sitter varetektsfengslet i utlandet. Ridvan Halimi (25) er i Kosovo. Også han har motsatt seg utlevering til Norge.

- Vi har startet prosessen med å få ham utlevert, så vi har tro på at vi skal få ham til Norge, sier Andersen.

Halimis advokat, Tor Erling Staff, sa onsdag at han skal gjøre alt han kan for at hans klient skal få bli i Kosovo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere