RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska er i Drammen

Sist oppdatert:
Den antatte hovedmannen bak NOKAS-ranet, David Toska, er overflyttet fra Stavanger til Drammen fengsel.

- Jeg kan bekrefte at Toska er flyttet til et fengsel på Østlandet, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilket fengsel Toska er plassert i, men bekrefter at rettsmøtet torsdag vil skje i Drammen tingrett.

Drammens Tidendes nettutgave mener imidlertid å vite at Toska er plassert i Drammen fengsel.

David Alexander Toska står tiltalt for heleri etter å ha lånt finansmannen Thomas Øye 5 millioner kroner. Finansakrobaten Øye skal ha tilstått at han skulle hvitvaske fem millioner kroner for David Toska. Øye har forklart til politiet at han har vært truet på livet av NOKAS-siktede Toska og miljøet rundt ham. Denne saken skal starte i Oslo i august.

Etter å ha vært på rømmen i ett år, ble David Toska pågrepet i Spania. Med et stort sikkerhetsoppbud landet han på norsk jord 9. juni,iført hjelm og skuddsikker vest .

Foreløpig har han status som siktet i Nokas-saken. Dersom han blir tiltalt for dødsranet, blir han flyttet tilbake til Stavanger fengsel, der samtlige Nokas-tiltalte skal sitte så lenge rettssaken pågår.

Øystein Storrviks advokatkontor, som forsvarer Toska, sier til NTB at det ikke er avgjort om Toska selv vil møte i retten i Drammen torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere