*Nettavisen* Nyheter.

Toska fengsles i Drammen

Nokas-tiltalte David Aleksander Toska går frivillig med på fengsling i fire uker i Drammen tingrett. Før Nokas-rettssaken tar til, må 29-åringen møte i Oslo tingrett som tiltalt i Øye-saken.

07.07.05 10:36

Toska (29) ble overført til Drammen fengsel fra Stavanger før helgen, og i dag samtykket han i fengsling i fire nye uker, med brev- og besøkskontroll. Saken blir ifølge Drammen tingrett behandlet som kontorforretning og kjennelsen vil være klar i løpet av dagen.

Lånte Øye fem millioner
- Han er fengslet for fire nye uker. Toska sitter i Drammen fengsel i påvente av rettssaken som starter Oslo 16. august, sier medforsvarer til Toska, advokatfullmektig Linda Aasen ved advokatfirmaet Storrvik, til TV 2 Nettavisen.

David Alexander Toska må møte i retten, tiltalt for heleri etter å ha lånt finansmannen Thomas Øye fem millioner kroner. Finansakrobaten Øye skal ha tilstått at han skulle hvitvaske fem millioner kroner for David Toska. Øye har forklart til politiet at han har vært truet på livet av Nokas-siktede Toska og miljøet rundt ham.

Motsetter seg forvaring
Toskas hovedforsvarer, Øystein Storrvik, er for tiden på ferie. Onsdag ble tiltalen mot Toska og 12 andre i forbindelse med dødsranet i Stavanger, offentliggjort. Toska tiltales for grovt ran med døden til følge. Påtalemakten vil også be om forvaring for 29-åringen, noe som i praksis kan føre til fengsel på livstid.

- Det jeg kan si, er at vi ikke ønsker forvaring. Utover det, har vi ingen kommentarer til tiltalen, sier advokatfullmektig Aasen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag