RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska fikk 20 år

Sist oppdatert:
David Toska er dømt til en samlestraff på 20 års fengsel.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Det ble klart da det fredag ble avsagt dom i den såkalte Wonderboy-saken. David Toska ble dømt til en samledom på 20 års fengsel for alle sine dømte lovbrudd. Toskas narkotikakollega Danny Bungard (31) fikk 15 års fengsel for innførsel og medvirkning av innførsel av nærmere 762 kilo narkotika.

Anker trolig
I tingretten har Bungard erkjent at han sto for innførselen av ett parti på 270 kilo hasj. Han har derimot nektet for at han hadde noe med innførselen av det andre partiet på i underkant av 500 kilo. Oslo tingrett mener derimot at han iallfall delvis har vært delaktig i også dette partiet.

- Jeg har ikke snakket med Bungard om dette, men jeg vil bli veldig forbauset om vi ikke anker denne dommen, sier hans forsvarer Ellen Holager Andenæs til Nettavisen.

13 tiltalte
Den omfattende dommen ble avsagt i Oslo tingrett fredag. Til sammen 13 personer var tiltalt i den såkalte Wonderboy-saken som det var domsavsigelse i fredag. Én av de 13 personene ble frifunnet for medvirkning til narkotikasmugling. 12 personer ble derimot dømt til mellom 3 og 15 års fengsel.

Ikke uventet fikk Danny Bungard den strengeste straffen. Oslo tingrett mener at han var hovedmannen bak smuglingen av over 700 kilo hasj til Norge i 2004.

Flere lovbrudd
David Toska fikk med dette en samledom for ranet av Nokas, ranet av Postens brevsenter, og innbrudd på Norsk Medisinaldepot.

Retten mener det er bevist at David Toska og «hans folk» skulle ha 100 eller 200 kilo av hasjen, men at Danny Bungard medvirket til innførselen av hele partiet. Også den narkotikaen han selv ikke skulle ha.

Den ene personen som er frikjent, var ikke tiltalt for direkte å ha medvirket til innførselen av partiene med narkotika. Påtalemyndigheten mente at mannen likevel var en del av organisasjonen til Bungard, men retten mener at han likevel ikke kan dømmes for innførselen.

Nettavisen kommer med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere