Toska i luksus-varetekt

David A. Toska sitter i varetekt, men kan ta seg en øl i baren og benytte seg av svømmebasseng, tennisbane, kino og butikk.

14.04.05 08:27

- Jeg har vært i de fleste fengslene i Norge, men aldri sett maken til dette, sier Toskas forsvarer, advokat Christine Hamborgstrøm, til Dagbladet.

De innsatte i fengselet El Soto del Real nord for Madrid har tilgang på svømmebasseng, tennisbane, kino, bibliotek og butikk med salg av alkoholfritt øl. Fangene har videre felles samvær det meste av dagen, skriver avisen.

Da VG besøkte terrorfengselet onsdag ettermiddag, ble den ukentlige leveransen av øl trillet ut av en varebil merket med Heineken. Den offentlige forsvareren til Toska i Spania, Christian Mesia Martinez, opplyser til avisen at fangene får bevege seg fritt innenfor murene mellom klokka 09 og 18.

Toskas spanske advokat mener det kan ta fra ett til to år før Toska blir utlevert, om han benytter seg av alle ankemuligheter.

- Han nekter utlevering fordi norsk politi ikke har villet gi løfte om at ikke han vil bli begjært varetektsfengslet med brev- og besøksforbud og isolat i Norge. Det frykter han konsekvensen vil bli, kanskje helt fram til saken kommer opp i Stavanger i september, sier Hamborgstrøm ifølge Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.