RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska nekter for narkosmugling

Sist oppdatert:
David Toska nekter straffskyld i en ny stor straffesak. Denne gangen er det Nokas-utbytte som er i fokus.

På bildet over ser du David Toska sittende på gulvet i internett-kafeen i Malaga bare minutter etter at han ble pågrepet. Bildet er tatt av spanske Guardia Civil.

Nettavisen har tidligere skrevet historien om denne arrestasjonen. Les egen sak her.

Mannen som sitter ved siden av David Toska på gulvet, er Danny Bungard. Påtalemyndigheten mener at Bungard, alias Wonderboy, er hovedmannen i narkotikaligaen som i dag sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett.

Nektet straffskyld
I dag møtte de to hverandre i Oslo tingrett. Da retten ble satt i den omfattende Wonderboy-saken, nektet David Toska straffskyld for narkotikasmugling. Toska nektet også for å ha skulle kjøpt seg inn i hasjpartiene som ble tatt ved svenskegrensa i november 2004.

Hovedmannen, Danny Bungard, erkjente derimot delvis straffskyld for smugling av det ene partiet. Også flere av de andre på tiltalebenken erkjente delvis skyld i forbindelse med narkotikasmuglingen. Ingen av de tiltalte erkjente straffskyld for å ha deltatt en kriminell gruppe.

4,3 millioner kroner
I Wonderboy-saken spiller Toska en birolle.

Påtalemyndigheten mener at Toska investerte 4,3 millioner Nokas-kroner i til sammen 762 kilo cannabis som ble smuglet til Norge. Men norsk politi tok smuglerne på fersken og beslagla de store partiene.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at smuglerne snakket med David Toska like etter at det første narkotikapartiet var beslaglagt. Toska skal da ha ringt fra Paris for å forsikre seg om at dopet hadde kommet vel fram.

Bakgrunnen var at jakten på Toska hadde gitt politiet verdifull informasjon om smuglingen Toska var involvert i.

Les: - Nokas-millioner ble tonn med hasj

Til sammen 14 personer er tiltalt i den omfattende Wonderboy-saken. Enkelte er tiltalt for å ha samlet inn millionbeløp fra narkotikasalg og sendt videre til hovedmannen Bungard.

En av Toskas mest betrodde menn er også blant de tiltalte. Mannen, som går under tilnavnet «Skrue», skal ha overlevert Nokas-millionene for Toska.

Les: «Skrue» leverte Toskas millioner

Han nekter for at pengene han disponerte, skal ha hatt befatning med narkotikapartiet. I retten tirsdag erkjente "Skrue" at han har overlevert en koffert med mellom 1 og 2 millioner kroner til en av de tiltalte i Wonderboy-saken. "Skrue" nektet imidlertid, på linje med Toska, enhver befatning med hasj-partiene.

Mannen som "Skrue" skal ha levert pengene til, innrømmet å ha mottatt 4,3 millioner kroner - altså beløpet påtalemyndigheten mener har gått fra Norsk Kontantservice i Stavanger til hasj-smuglerne.

- Jeg erkjenner å ha mottatt 4,3 millioner. Hva pengene ble brukt til kommer jeg tilbake til, sa han i retten.

Det er satt av 10 uker til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere