RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska nekter straffskyld

Sist oppdatert:
David Alexander Toska nektet straffskyld for innbrudd og innbruddsforsøk da han på mandag ble stilt for retten i en sak som ikke har noe med Nokas å gjøre.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Toska er tiltalt for innbruddsforsøk i Norsk medisinaldepot i november 2000 og innbrudd i Gjensidige NORs filial på Bryn i september 2001.

Ifølge tiltalen skal Toska og hans kompanjonger ha fått med seg 20 millioner kroner på Bryn, men da rettssaken startet mandag hevdet aktor Petter Mandt at banken har registrert tap av rundt 27,5 millioner kroner. Toska skal ha borret seg gjennom gulvet i banken og ned til hvelvet. Her brøt de opp en rekke bankbokser.

Innbruddet på Norsk Medisinaldepot ble stanset av politiet innen tyvene rakk å komme seg gjennom taket og ned til de rundt 840.000 narkotiske pillene som lå lagret her. Det var spesielt valium og Ryhopnol som lå lagret i rommet Toskas menn prøvde å sage seg ned i ved hjelp av en betongsag.

Nektet straffskyld
Da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag, nektet han straffskyld for begge forholdene.

Toska er også tiltalt for å ha forsøkt å kjøre ned flere politibetjenter under en dramatisk aksjon i Oslo i 2003. Politiet lå klare til å pågripe Toska, som oppdaget politiet og spant fra stedet i en Audi A8. To politibetjenter og en tredjeperson måtte hoppe unna da bilen kom mot dem.

Også dette nekter Toska straffskyld for og hevder dette var fremprovosert av politiet.

Politiet tok feil bil
Ifølge aktors innledningsforedrag ventet store politistyrker på at Toska skulle komme til et møte i Kittel-Nielsens vei i Oslo. De visste at Toska trolig kjørte en Audi. Da en Audi kom kjørende inn gagen, kjørte politiet inn i siden på bilen, dro ut de to personene og festet håndjern på dem. Men etter kort tid oppdaget de at de hadde tatt feile personer.

Omtrent samtidig svingte Toska inn i gaten og da han så politioppbudet snudde han bilen og kjørte fra stedet i stor fart.

Opplagt Toska

Det var en opplagt Toska som mandag møtte i retten. Han smilte til publikum, og fulgte nøye med på dommerens innledning.

Med seg i retten har han en annen mann, en 27-åring. Han er tiltalt for innbruddsforsøket i Norsk medisinaldepot.

Sikkerheten rundt Toska er, som i Stavanger, svært streng.

TV 2 Nettavisen følger rettsaken mandag morgen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere