*Nettavisen* Nyheter.

Toska og Skrue snakker ikke

Foto: Heiko Junge/Scanpix

David Toska og hans kompanjong «Skrue» er tause om Wonderboy-saken.

25.04.07 11:21

Det var tirsdag at David Toska nektet å forklare seg om sin rolle i den omfattende narkotikasaken. De siste ukene har Oslo tingrett fått høre 12 tiltalte fortelle om sine roller i smuglersaken. Tirsdag var det nummer 13, David Toska, sin tur.

Men Toska valgte å ikke forklare seg.

Toskas kompanjong, 29-åringen som Nettavisen tidligere har omtalt som «Skrue», skulle etter planen forklare seg som nummer 14. Nå har han blitt syk. Dermed har heller ikke han forklart seg om sin rolle i saken.

Hasj og millioner
Toska og Skrue er tiltalt for å ha overlevert 4,3 millioner kroner til Wonderboy-systemet. Penger som påtalemyndigheten mener ble brukt til kjøp av hasj. Toska er også tiltalt for å ha forsøkt å smugle 762 kilo hasj inn i Norge. Han har nektet straffskyld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

I retten har hovedmannen, Danny Bungard, forsøkt å holde David Toska utenfor den kriminelle virksomheten. Gjennom avlyttede telefoner vet politiet at Toska møtte Bungard i oktober 2004, og at Toska var sammen med Bungard den dagen hasjbeslaget ble tatt i Norge.

- Gjeld
Bungard har hevdet i retten at Toska skulle gjøre opp gjeld for en venn, men at det ikke ble diskutert kjøp av hasj på møtet. Bungard har også sagt at Toska ikke hadde noe med smuglingen å gjøre, selv om Toska hadde kontakt med smuglerne. I sin forklaring sa Bungard at Toska helt tilfeldig tok telefon til hasjsmuglerne i Norge for Bungard. Les: Ga Toskas venn skylda

Hva Toska mener om denne historien, vil nå forbli uvisst for Oslo tingrett. Det er ennå usikkert om hans kompanjong, Skrue, vil forklare seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.