RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toska-samboer til Strasbourg

Høyesterett nekter den ranssiktede samboeren til David Aleksander Toska innsyn i samtlige Nokas-dokumenter. Nå havner saken i Strasbourg.

Samboeren til den etterlyste David Aleksander Toska ble pågrepet 11. november i fjor. Hun har siden sittet fengslet.

Oslo-kvinnen har krevd innsyn i de saksdokumentene som politiet bruker under fengslingsmøter i retten, men har fått avslag. Høyesteretts kjæremålsutvalg har nå fastslått at tingretten og lagmannsretten ikke brukte loven feil da disse domstolene nektet oslokvinnen dokumentinnsyn, skriver Stavanger Aftenblad.

Kvinnens forsvarer, advokat Rein Carlsen, sier til avisen at de akter å ta spørsmålet om dokumentinnsyn til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Carlsen mener kjennelsen i Høyesteretts kjæremålsutvalg innebærer at folk kan sitte innesperret uke etter uke uten å vite hva politiet har av bevismateriale.

- Som siktet er man fullstendig avskåret fra å kunne imøtegå det politiet måtte hevde. For forsvareren er det langt på vei umulig å kunne føre et skikkelig forsvar, sier Carlsen ifølge Stavanger Aftenblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere