Toska tilbake på åstedet

Tirsdag var David Toska tilbake i boligområdet der politiet mener de holdt på å bli kjørt ned av kjendisraneren. Toska selv omtalte hendelsen i sitt filmmanus. Se bildene og les fra manuset her.

Beboerne i Kittel-Nielsens vei på Nordstrand gjorde store øyne da Norges mest kjente forbryter dukket opp i nabolaget. Tirsdag var David Toska på befaring på ulike åsteder i forbindelse med innbrudd og innbruddsforsøk i Gjensidige Nors filial på Bryn og Norsk Medisinaldepot.

Toska har nektet straffskyld for dette. Han mener at politiet var med å fremprovosere gjerningene. Les egen sak om det her.

Etter ranene i 2000 og 2001 forsøkte politiet å pågripe Toska. Om kvelden onsdag 10. oktober 2001 skulle David Toska å levere 500.000 kroner til vekteren som hjalp Toska med å planlegge innbruddene på Bryn Norsk Medisinaldepot. Det Toska ikke visste, var at vekteren samarbeidet med politiet. Det er nettopp dette samarbeidet som gjør at Toska nekter straffskyld for forholdene.

Pågrep feil person
Politiet ventet på Toska i gaten. De visste sånn cirka når han skulle komme, og hva slags bil han skulle kjøre. Litt etter klokken 21 kjørte en stor Audi inn i veien. Politiet kjørte inn i siden på bilen, dro ut de to personene i bilen, og festet håndjern på dem. Omtrent samtidig som politiet skjønte at de hadde tatt feil person, kjørte Toska inn i gata i sin egen Audi.

- Jeg forsto straks at det var politiet da jeg så lommelyktene og alle menneskene, fortalte Toska i retten tidligere denne uken.

Full gass
Toska ga full gass og forsvant fra stedet under ild fra politiet. Tje tjenestemenn hevder at de måtte kaste seg ut av veien for ikke å bli påkjørt av Toska. I retten har Toska nektet for at han holdt på å kjøre på noen.

- Døm meg gjerne for det andre, men ikke for dette, for jeg har aldri ment å skade noen, sa Toska når det gjaldt hendelsen i Kittel-Nielsens vei.

En politibil fulgte etter Toska og kjørte inn i ham slik at hans Audi snurret 180 grader. Likevel klarte tyven å stikke fra stedet med 500.000 kroner i bagasjerommet. Noen dager senere blir Toska tatt på Aker brygge da han skulle treffe vekteren. Det er forøvrig denne pågripelsen som er åpningscenen i filmmanuset som Toska begynte å skrive på i Spania. i manuset skriver Toska dette:

«Åpningsscene: Det er mørkt. Klokken er om lag 23.30, og vi er på Rådhusplassen i Oslo. David, (Toska bruker egentlig et annet navn enn sitt eget. Dette er imidlertid tatt ut av hensyn til andre involverte, red.anm.) går med raske skritt bort mot en person som venter midt på Rådhusplassen. David er tydelig sint, og når han kommer bort til vekteren som står og venter på ham, sier han:

David: - Hvorfor i helvete var det så mye politi der da jeg skulle møte deg?

Vekter: - Jeg vet ikke. Jeg så det også, så jeg stakk. Jeg gadd ikke vente på deg når politiet var der. Det så ut som de sjekket en bil eller noe.

David, fortsatt tydelig sint: - Så du vet ikke hvorfor de var der?

Vekter på defensiven: - Nei, jeg aner ikke. Hva skjedde med deg, da?

David: De prøvde å stoppe meg, men jeg kjørte fra dem. Det ble en helvetes biljakt.»

Les mer om filmmanuset til Toskaher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.