RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toskas faks stanset advokat

Sist oppdatert:
David Toska sparket sine advokater - og nå nekter han dem å få andre Nokas-siktede som klienter. Les Toskas faks.

David Toska og de andre Nokas-siktede er attraktive klienter for strafferettsadvokatene.

Og det vil bli et stjernegalleri av forsvarere som sitter langs tiltalebenken når saken starter i Stavanger 19. september. En Nokas-klient betyr både penger i kassa, oppmerksomhet og prestisje.

Toska sparket nylig sine forsvarere Christine Hamborgstrøm og Fritdtjof Feydt. Nå har Toska bedt om at hans gamle advokater heller ikke får ha andre Nokas-klienter.

Faks fra Madrid
I en håndskrevet faks datert 6. juni i Madrid skriver han til Stavanger tingrett:

«Det vil være et problem for meg at Christine Hamborgstrøm og Fritjof Feydt blir oppnevnt som forsvarer i Nokas-saken. Disse sitter på fortrolig informasjon om meg som jeg frykter vil bli brukt mot meg.»

Stavanger tingrett fikk faksen da en annen Nokas-siktet ba om å få nettopp Feydt og Hamborgstrøm. Men både politiet og retten sa nei til advokatbyttet, melder TV 2 Nyhetene. Politiet motsatte seg byttet, og retten kom med en kjennelse som avviste ønsket fra den siktede om å bytte advokat. Toskas faks var da med i vureringen.

«Ikke mine ord»
Toska skriver videre:

«Tidligere har jeg erfart at sitater fra meg havner helt uriktig i norsk presse. Mange av de sitatene kommer jeg til å bestride. Dette er ikke mine ord!!»

Ingen ville eller kunne kommentere saken overfor TV 2 i kveld. Men som Toska selv skriver i faxen, siste ord er ikke sagt i denne saken.

«Det er ikke sikkert at siste ord er sagt om disse utspillene i pressen.

Hilsen David Toska.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere