RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toskas innbruddshelg

I to dager jobbet David Aleksander Toska og hans menn med å komme seg inn til bankboksene på Gjensidige Nors filial på Bryn.

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Toska fortalte i retten mandag at innbruddet, som var nøye koordinert ved hjelp av en Securitas-vekter, tok to dager å gjennomføre. Lørdag 29. september 2001 tok innbruddslaget seg inn i banken etter å ha kortsluttet telefonnettet.

- Vi knuste vinduet, gikk inn i banken og fjernet hylerne (alarmen som uler, red.anm.). Så gikk vi ut og ventet en time. Det kom ingen vektere og da satte vi i gang, forklarte Toska.

Avbrøt
Med seg inn i banken hadde Toska en gigantisk boremaskin som i praksis sagde et rundt hull på 40 cm i diameter i betonggulvet. På første forsøk kom de ikke gjennom og prøvde fra en ny vinkel.

Etter å ha boret gjennom gulvet, oppdaget Toska at betongen i midten av hullet datt ikke ut.

- Vi hadde med ekspansjonsbolter som skulle få den til å knekke, men vi klarte det ikke. Derfor avbrøt vi, sa Toska.

Justerte utstyret
Toskas menn fikk jobbe uforstyrret hele lørdagen ettersom alarmen aldri nådde frem til Securitas sin alarmsentral. Derfor antok Toska at de stod fritt til å komme tilbake til banken søndag.

Et av medlemmene i innbruddslaget sveiset derfor sammen to kroker og søndag var gjengen tilbake i banken.

- Vi holdt på ganske seint. I praksis ble innbruddet gjennomført fra søndag til mandag, sa Toska.

Banken ble varslet
Toska sa at han selv kom seg inn i bankhvelvet hvor bankens penger og kundenes bankbokser ble oppbevart. Men på grunn av vekterens samarbeid med politiet var banken blitt varslet om faren for innbrudd og hadde dermed fjernet pengebeholdningen sin.

- Jeg gikk rett til bankens oppbevaringsbokser. Men disse var tomme. Derfor startet vi arbeidet med å bryte opp de andre boksene, sa Toska.

Toska fortalte at de fant store verdier i bankboksene. Alt fra kontanter og smykker. Toska var selv med å telle opp utbyttet samme natt.

- Du har hørt at banken har ført opp tap på 27,5 million kroner. Har du noen kommentar til dette kravet? ville dommeren vite.

- Jeg vil ikke bestride det tallet. Det var nok bittelitte grann mindre. Men det er noenlunde riktig, ja, svarte Toska.

Befaring
Toska ble ikke ferdig med å svare på spørsmål fra aktor og sin forsvarer mandag og vil derfor måtte fortsette sin forklaring tirsdag.

Etter lunsj tirsdag skal retten på befaring på Norsk Medisinaldepot og bankfilialen på Bryn. Det er satt av to uker til rettssaken som trolig må ta en pause neste uke i forbindelse med domsavsigelse i Nokas-rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere