Gå til sidens hovedinnhold

Toskas menn i retten

To av David Toskas sentrale bakmenn er nå tiltalt i to ulike saker.

I miljøet rundt David Toska går de under navnene Finansministeren og Kassereren. De har begge to håndtert penger for David Toska. Nå står de tiltalt i hver sin straffesak.

Mandag starter en omfattende narkotikasak mot 38-åringen som går under navnet Finansministeren. Nettavisen har tidligere omtalt en større hvitvaskingsoperasjon der han var sentral. Les: «De hotteste pengene i Europa»

Denne mannen hadde selskapet David & Bård Holding sammen med David Toska. Han er tiltalt for smugling av 48 kilo amfetamin, til en verdi av 20 millioner kroner, til Norge.

Dette skjedde i 1999. En person kjørte bilen som var full av narkotika. Påtalemyndigheten mener at 38-åringen også var involvert som bakmann. Finansministeren ble dømt til 11 års fengsel i 2003. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg opphevet dommen på grunn av en teknisk feil. Nå kommer den altså opp igjen.

Samtidig har en annen av Toskas gode hjelpere møtt i Oslo tingrett denne uken. Denne mannen var en av de som besøkte Toska i Stavanger før Nokas-ranet. Han hjalp også Johnny Thendrup da han flyktet til Nederland etter ranet, og var sammen med Thendrup en av de tre som ble pågrepet i Nederland.

33-åringen er tiltalt for blant annet å ha investert 1 million svarte kroner i eiendom i Kragerø. Ifølge tiltalen hentet han pengene nettopp fra David & Bård Holding.

Dom i denne saken har ikke falt.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar