RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toskas samboer løslatt

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Etter fem måneder i fengsel, ble Nokas-siktede David Toskas samboer løslatt fra varetekt fredag. Samtidig ble en mann (29) fengslet for fire uker for samme ran.

- Jeg er veldig glad, sa kvinnen til TV 2 Nyhetene da hun kom ut fra rettsmøtet i Oslo tingrett fredag og hadde fått beskjed om løslatelsen.

Hensyn
Kvinnes forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier han er glad for at retten tok hensyn til forholdet hun har til sin sønn, slik at hun ble sluppet ut fra varetekt.

- Det er gledelig. Jeg synes det var en godt begrunnet avgjørelse, sier Storrvik til TV 2 Nettavisen.

Påkjæres ikke
Politiadvokat Ellen Fjermestad-Svendsen i Rogaland politidistrikt mente at vilkårene fortsatt var tilstede for videre fengsling. Likevel valgte hun å ikke påkjære rettens kjennelse om løslatelse.

- Retten har gjort sin vurdering, og slik jeg ser det nå , er det ikke nødvendig med en ny. Jeg forholder meg til rettens beslutning, sier hun til den fremmøtte pressen.

Politiadvokaten opplyste også at det ble ført et vitne under fengslingsmøtet som var tett knyttet opp til Toskas samboers situasjon.

Medvirkning
Den 29 år gamle kvinnen er siktet for medvirkning til ranet på Norsk Kontantservice i Stavanger. Hun ble pågrepet 11. november i fjor, og har sittet varetektsfengslet siden da.

Kvinnens samboer, David Toska, er siktet for ran og medvirkning til NOKAS-ranet. Han er pågrepet og varetektsfengslet i Spania. Toska og samboeren leide en leilighet i Smeaheia utenfor Stavanger før og etter ranet. Politiet mener leiligheten ble brukt som dekkleilighet.

Siktelsen vil ifølge politiet foreløpig bli opprettholdt.

Ny siktet fikk fire uker
Samtidig fredag ble en 29 år gammel Oslo- mann fremstilt for fengsling i forbindelse heleri av utbytte som trolig stammer fra NOKAS-ranet.

- Jeg kan bekrefte at politiet i Oslo torsdag ettermiddag pågrep en 29 år gammel mann i Oslo. Han er siktet for grovt heleri og etterfølgende bistand av en kriminell handling, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Andersen sier den videre etterforskningen vil avdekke om det 29-åringen er siktet for, kan kobles opp mot ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger i fjor.

Mannens forsvarer, advokat Elisabeth Hugem, opplyser til TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag at 29-åringen er fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene med isolasjon.

Utover dette ønsker hun ikke å gi noen flere kommentarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere