*Nettavisen* Nyheter.

Toskas samboer slipper straff

Foto: (GUARDIA CIVIL)

Statsadvokaten i Rogaland har henlagt siktelsene mot David Toskas samboer og en 34 år gammel mann om medvirkning til NOKAS-ranet.

12.05.05 16:11

- Vi har henlagt siktelsen mot to personer, en kvinne og en mann, etter beviset stilling, sier statsadvokat Tor Kristian Karlsen i Rogaland til TV 2 Nettavisen.

Torsdag ble også innstillingen i hele NOKAS-saken sendt til Riksadvokaten for videre vurdering. Avgjørlsen fra Riksadvokaten vil trolig ikke være ferdig før i begynnelsen av juli.

Gledelig
David Toskas 29 år gamle samboer var siktet for medvirkning til grovt ran av Norsk Kontantservice i Stavanger.

- Henleggelsen er svært gledelig. Min klient ble veldig lettet da hun fikk beskjed om dette i dag, sier kvinnes forsvarer, advokat Øystein Storrvik til TV 2 Nettavisen.

- Det er veldig bra at saken henlegges. Nå slipper hun å sitte tre måneder i en rettssak før dommen viser at hun er uskyldig, sier forsvarsadvokat Storrvik.

Statsadvokaten har også henlagt saken mot en 34 år gammel mann fra Oslo, som også var siktet for medvirkning til grovt ran.

- Min klient er selvfølgelig veldig lettet og glad for det, sier advokat Ingunn Camilla Tangen.

Forbereder oppreisningskrav
Toskas samboer slapp ut av varetekt 29. april etter å ha vært fengslet i nesten fem måneder. Den siktede 34-årinmgen satt to måneder i varetekt, med deler av tiden i isolasjon. Nå vil deres forsvarsadvokater forberede et krav om erstatning og oppreisning,

- Vi vil nå forberede en erstatningssak på bakgrunn av at min klient uskyldig har sittet varetektsfengslet, sier Storrvik.

Advokat Ingunn Camilla Tangen sier 34-åringen føler seg urettmessig straffeforfulgt.

- Begrunnelsene fra tingrettene i Bergen og Stavanger og i Gulating lagmannsrett viser at han satt fengslet på et veldig tynt grunnlag. Vi vil i tillegg til erstatningskrav fremme krav om oppreisning for den belastningen denne saken har vært for ham, sier Tangen

15 i varetekt
David Aleksander Toska er en av 12 personer som sitter varetektsfengslet i forbindelse med NOKAS-ranet, siktet for grovt ran med døden til følge eller medvirkning til ranet. I tillegg er tre personer varetektsfegnslet, en for etterfølgende bistand og to for grovt ran. Totalt 21 personer er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran , ifølge politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

David Toska sitter fengslet i Spania og nekter å la seg utlevere til Norge. Politiet jobber stadig medå få ham utlevert og få ham i avhør. Det skjer tidligst etter pinse.

Ytterligere tre personer sitter varektsfengslet i utlandet, en 40-åring fra Oslo og en annen nordmann i Nederland og Ridvan Halimi i Kosovo. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er det kun en person som er siktet for ranet, som politiet ennå ikke har fått fatt. Jusuf Hani er fortsatt på rømmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.