Total kaos etter tunnel-krasj

Foto: Birthe Steen Hansen

Flere vogntog har kjørt seg bom fast rundt Garnes. Ikke mulig å komme til og fra Bergen fra øst

11.03.08 13:43

(iBergen.no) Klokken 12.16 fikk politiet melding om at en lastebil kom borti taket på Arnanipa-tunnelen i Bergen. Tunnelen er en flaskehals i trafikken mellom Bergen og Østlandet og skiutfartsstedene.

Politiet anslår at tunnelen vil være stengt til tidligst i morgen på grunn av at varer ligger strødd i 50-meters lengde i tunnelen. I tillegg melder brannvesenet på stedet at strømførende ledninger er revet ned fra taket.

- Mistet del av tilhenger
Uhellet skjedde cirka 200 meter inne i tunnelen i retning mot Voss.

- En lastebil mistet en del av en tilhenger og noe av lasten veltet. Lasten har formentlig tatt oppi tunneltaket og brannvesenet melder om at strømkabler henger ned fra taket i tunnelen, sier politiførstebetjent Norvald Bergfjord ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

Nå er det ventet full stans i trafikken i Bergen.

Gjenstander i veien
Bergfjord melder også om at det ligger diverse gjenstander i veibanen og at mannskaper er på plass for å rydde opp. To politipatruljer er sendt ut fra Arna og Åsane politistasjon i tillegg er brannmannskaper på stedet i uviss størrelse.

Det er ikke kommet noen melding om personskader og politiet opplyser om at det ikke er sendt ut ambulanser til stedet.

Når iBergen.no igjen tar kontakt med politiet rapporterer de som store skader i tunnelen.

Teorien klar
- Patruljene på stedet melder om store skader i tunnelen. Nå har vi sørget for tilstrekkelig med sperring i begge ender av tunnelen. Det ser ut til at det vil ta sin tid å rydde opp. Vi har allerede leid inn mannskaper på overtid til å ta seg av trafikkdirigeringen, sier Bergfjord.

Politiet jobber nå ut fra følgende teori om årsaken til uhellet:

- Lastebilen med en påsatt henger var lastet med en dumper med tipp. Hydraulikken har sviktet slik at tippen på dumperen har blitt hevet under kjøring. Dette førte til at den tok med seg ledningsnett og lysarmaturer, forklarer Bergfjord.

iBergen.no følger saken.

Inntil tunnelen er åpnet er det omkjøring om Garnes.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.