RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tove utkonkurrert på leiemarkedet - bor i campingvogn


Tove Gaukstad bor i en campingvogn plassert hos en kamerat i Vestfossen. Med en uførepensjon på 14.500 kroner i måneden klarer hun ikke å konkurrere med andre i utleie-markedet.
Tove Gaukstad bor i en campingvogn plassert hos en kamerat i Vestfossen. Med en uførepensjon på 14.500 kroner i måneden klarer hun ikke å konkurrere med andre i utleie-markedet. Foto: Kari Sanden (Eikerbladet)
Sist oppdatert:
Tove Gaukstad (58) mottar 14.500 kroner i måneden i uførepensjon og kan ikke konkurrere i kampen om utleieleiligheter. Nå bor hun i campingvogn.

VESTFOSSEN (Eikerbladet): Eikerbladet skrev tidligere i sommer om alenefar og student Vegard Kjenes (26) som leter etter utleiebolig i Hokksund-området. Han fortalte om en tøff konkurranse i utleie-markedet.

Tove Gaukstad (58) har vært husløs siden mai.

–Jeg leide en leilighet i et hus i Hokksund som skulle selges, forteller hun.

Via nettverket sitt fikk hun tak i campingvogna som hun har fått plassert i Vestfossen. Den betalte hun 5.000 kroner for. Den er verken vinterisolert eller spesielt fancy.

– Heldigvis er jeg utadvendt og blir fort kjent med folk. Vognen står hos en god kamerat, og er det for ille så får jeg låne sofaen hos han, sier hun til Eikerbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dette er stua, soverommet og kjøkkenet til Tove.

Fått avslag

Tove har søkt om kommunal bolig i Øvre Eiker, men fått avslag. I svaret hun har fått står det at kommunen har meget begrenset utvalg av kommunale boliger, og vurderer situasjonen slik at de ikke ser at Tove tilfredsstiller kommunens kriterier for tildeling av bolig.

– Jeg er ufør på grunn av at jeg har hatt hjerteinfarkt, og har rygg, astma og allergiplager. Allikevel oppfyller jeg ikke kommunens ønsker, sier hun.

-Jeg kunne jo sikkert levd på sosialhjelp, men jeg synes ikke jeg må, forteller damen som blant annet har jobbet som kokk.

– Nå er jeg er så heldig at jeg kan låne en sofa og lider ikke noe nød. Men når vinteren og kulden kommer så ...

– Jeg blir så handikappet og kan ikke bo hvor som helst, sier hun til Eikerbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Takket være en god kamerat kan Tove låne en sofa.

Halvparten av pengene

–Med en uførepensjon på 14.500 kroner i måneden evner jeg ikke å betale en husleie som ofte ligger på 12.000 kroner, sier hun.

Hun har selv satt et tak på 7.500 kroner måneden.

– Det er halvparten av pengene mine. Mer enn det så går det på kniper´n, sier hun.

Tove mener at boligsituasjonen for dem som ikke eier selv, bør belyses.

– Har du bare en inntekt eller uførepensjon får du ikke boliglån i banken. Og du får ikke bolig gjennom kommunen. Utleiemarkedet er dyrt og vanskelig.

– Det å leve som ufør og husløs er ikke akkurat noe særlig. Vi lever i et av verdens rikeste land. Det skal være trygghet for alle i Norge, men slik er det ikke. Nå som det er kommunevalg så bør dette komme frem, mener hun.

Les flere saker hos Eikerbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere