RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tør ikke løslate idrettskjendis

Sist oppdatert:
Politiet frykter at den voldtektssiktede idrettskjendisen (33) på nytt skal begå overgrep mot barn om han løslates.

(iOslo.no) Fredag ble 33-åringen varetektsfengslet for åtte nye uker i Oslo tingrett, siktet for voldtekt og seksuell omgang med tre mindreårige gutter. Han samtykket til å sitte i varetekt de neste to månedene.

- Vi har begrunnet dette med faren for gjentakelse, og det mener retten, også. Han er tidligere domfelt for overgrep, og siktelsen gjelder tre fornærmede, sier politiadvokat Elisabeth Herskedal i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Mannen hadde nærmest akkurat sonet ferdig en tidligere dom for overgrep da han på nytt skal ha slått til mot flere barn.

Redusert siktelse
Mannen har hevdet seg nasjonalt og internasjonalt i flere forskjellige idrettsgrener. Nå har han sittet i varetekt siden 16. januar, da han ble pågrepet av politiet.

En stund var mannen siktet for to voldtekter av en 14 og en 15 år gammel gutt, og seksuell omgang med en tredje gutt som var under 16 år. Nå er siktelsen noe forandret. På bakgrunn av nye avhør er nå mannen bare siktet for seksuell omgang med 15-åringen, ikke voldtekt.

Til nå har politiet avhørt rundt 30 ungdommer som har vanket i mannens hjem i Oslo. Mannens egen forklaring har politiet så langt ikke fått.

Ikke avhørt
- Han har ikke villet la seg avhøre. Vi har spurt ham om det noen ganger. Han har ikke gitt noen begrunnelse på hvorfor han ikke vil forklare seg, opplyser Herskedal.

Politiet nærmer seg nå slutten av etterforskningen i saken.

- Det kan hende vi skal foreta noen flere avhør. Det må vi se litt nærmere på, sier hun.

Herskedal vet ikke når saken vil komme opp for retten.

Internett
- Vi satser å gjøre det mens han sitter i varetekt, men det er vanskelig å si når det blir, sier hun.

Mannen har kommet i kontakt med ungdommene via Internett.

For tre år siden ble 32-åringen dømt til ett år og ti måneders fengsel for overgrep mot flere barn. Da kom han i kontakt med barna og ungdommene via idrettsmiljøet.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere