RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafficking-vitne frykter for livet

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Hovedvitnet i trafficking-saken frykter for sitt eget og familiens liv og nekter å komme til Oslo for å vitne.

Trass i protester fra de åtte tiltalte mennenes forsvarere godkjente dommerne mandag formiddag derfor at båndopptak av kvinnens forklaring føres som bevis.

Frykter for livet
Den østeuropeiske kvinnen i 20-årene som påtalemyndigheten mener er blitt solgt som sexslave til Norge og misbrukt på det groveste, skulle etter planen forklare seg i Oslo tingrett i dag.

Men hun bor i Litauen og nekter å komme til Norge for å vitne mot mennene. Hun har sagt at hun frykter for sitt liv og sin familie. Aktor, statsadvokat Hans Jørgen Bender, ba derfor om å få legge fram deler av hennes vitneforklaring på bånd.

46 timer på bånd
Aktor sa før retten ble satt mandag morgen, at han var forberedt på protester fra forsvarersiden.

- Men dersom retten ikke godkjenner opptaket som bevis, må påtalemyndigheten vurdere å trekke deler av tiltalen, sa Bender til TV 2 Nettavisen.

Nå slipper aktoratet å fire på tiltalen.

Kvinnen har forklart seg for tingretten i totalt 46 timer. Det er deler av denne forklaringen aktor ønsker å legge frem som bevis. Hun har også fortalt sin historie for både svensk og norsk politi i forbindelse med etterforskningen av trafficking-ligaen.

Gjentatte krenkelser
- Hun opplever det som gjentatte krenkelser å stadig måtte fortelle om overgrepene som skjedde i 2001 og 2002, og som hun nå forsøker å legge bak seg, sier Bender.

Det andre hovedvitnet, også det en østeuropeisk kvinne i begynnelsen av 20-årene, skal etter planen forklare seg i Oslo tingrett i begynnelsen av neste uke.

Alle åtte tiltalte mennene sitter alle i salen. Retten vil trolig legge ned referatbegrensninger for media for å beskytte vitnene.

TV 2 Nettavisen følger saken og kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere