*Nettavisen* Nyheter.

Trafikken fløt fint

Til tross for mye trafikk, gikk pinsehjemfarten uten de store problemene.

12.05.08 22:50

I løpet av 2. pinsedag var det tett trafikk på de største veiene i landet, likevel kunne Vegtrafikksentralen melde om en forholdsvis knirkefri hjemfart.

- Det virker som om bilistene har fordelt seg godt på tidspunkt og dager. En del dro nok hjem 1. pinsedag, sier Luis Barra ved Vegtrafikksentralen til Nettavisen.

Særlig var det E18 Kragerø-Oslo, E6 Svinesund-Oslo og E16 ved Bergen trafikken var tettest. I løpet av ettermiddagen og kvelden var det enkelte køtendenser her, men de store problemene uteble.

Det var heller ingen problemer på fergesambandene, det eneste unntaket var Lauvvik - Oanes. Der var det opptil to timer ventetid i retning Lauvvik en stund på mandagskvelden.

Ellers fløt trafikken greit på vestlandsveiene.

- Det som er oppsiktsvekkende er at det går forbausende bra, trafikken flyter greit, sier Rolf Fløtre Skogedal ved Vegtrafikksentralen i Bergen til Nettavisen.

Veimeldingene fra Statens vegvesen finner du her. (ekstern lenke)

Vegtrafikksentralen anbefalte bilistene å kjøre hjem på kvelden eller 1. pinsedag, og det kan virke som om mange ferierende fulgte denne oppfordringen.

Samtidig rådet politiet folk til å kjøre forsiktig hjem. I pinsen mistet fire mennesker livet og over 20 ble skadet i flere stygge trafikkulykker rundt omkring i landet.

Følg med på trafikken på hovedflyplassen her.

Her finner du Nettavisens værtjenester på nett

Pinseutfarten startet heller dårlig for østlendinger som skulle sørover på E18 fredag. Først feilberegnet føreren av en semitrailer høyden på tilhengeren sin og satte seg fast under Bygdøylokket i Oslo.

Les mer. Her er det stopp!

Senere på dagen smalt det ved Kobbervikdalen rett utenfor Drammen, noe som førte til lange køer på E18. Fredag ettermiddag tok det to timer - over dobbel så lang tid - å kjøre fra Oslo til Drammen.

Les mer: 2 timer fra Oslo til Drammen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.