RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trafikkoffer fikk 5,5 millioner

Sist oppdatert:
Etter en langvarig kamp med Vesta fikk Ole Nøstbakken tilkjent erstatning på hele 5,5 millioner kroner.

Nøstbakkens advokat Christian Lundin sier til Stavanger Aftenblad at både han og klienten er fornøyd med dommen fra Gulating lagmannsrett.

Nøstbakken (59) krevde opprinnelig 10 millioner kroner i erstatning i Stavanger tingrett, da han gikk til sak mot forsikringsselskapet Vesta. Selskapet mente 1,6 millioner var tilstrekkelig erstatning.

Tingretten dømte Vesta til å betale 8,3 millioner kroner, som tilsvarer 250.000 kroner i året. Det var ny rekord i norsk sammenheng. Vesta anket dommen, og Gulating lagmannsrett har nå idømt selskapet å betale 5,5 millioner i erstatning. Dommen innebærer også 1,2 millioner til ombygging av boligen.

I april 1999 ble Nøstbakken lam fra halsen og ned etter å ha blitt påkjørt mens han syklet hjem fra jobb. Katrine Bråtane, som fikk en tilsvarende skade, ble tilkjent drøye 11 millioner i erstatning av Høyesterett, en rekordhøy erstatning etter en trafikkulykke. Advokat Lundin førte saken for både Bråtane og Nøstbakken.

Som følge av en langvarig domstolsbehandling og manglende utbetalinger fra Vesta, ble familien Nøstbakken nødt til å ta opp store lån.

- Saken viser at det ikke er grenser for hvor langt Vesta er villig til å gå for å unndra seg sitt ansvar. Nøstbakken reagerer kraftig på Vestas saksbehandling og håper nå at saken kan avsluttes. I tillegg til å få sitt liv ødelagt, har han blitt utsatt for et umenneskelig press fra forsikringsgiganten Vesta Forsikring AS, sier advokat Lundin til Stavanger Aftenblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere