SØR-ODAL (Glåmdalen): – Døsfallet preger oss veldig i dag, forteller assisterende rektor Njål S. Føsker.

– Mandag morgen hadde vi et felles informasjonsmøte der vi orienterte om det som har skjedd. Vi har et eget miljøteam som snakker med elever som har behov for det, samt at vi har fått bistand fra psykolog og helsesøster i Sør-Odal kommune.

De som ikke var i stand til å fullføre prøver eller skoledagen mandag, fikk lov til å reise hjem eller gjøre noe helt annet.

Føsker opplyser at det også ble flagget på halv stang og lagt ut en kondolanseprotokoll ved skolen. Avgangseleven som døde i helga er bosatt i Kongsvinger.

– Jeg har fått opplyst at dødfallet skjedde i forbindelse med en fest i helga, forteller Føsker.

Det tragiske dødsfallet vil sette sitt preg på årets russefeiringen for avgangselevene både på Skarnes og i Kongsvinger.

– Tirsdag kveld er det felles russeslipp på Bæreia. Her vil det bli ett minutts stillhet, opplyser assisterende rektor Njål S. Føsker ved Skarnes videregående skole.

Politiet bekrefter at de ble tilkalt til et dødsfall i helga.

– Vi var på stedet og gjorde undersøkelser, men kommer ikke til å etterforske saken videre, sier fungerende politistasjonssjef Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon.

Etter det Glåmdalen kjenner til skal det dreie seg om en ulykkeshendelse.

Politiet sendte i ettermiddag ut denne pressemeldingen:

Politiet fikk den 15. april 2018 ca kl. 0150 melding fra AMK om at det var utført hjerte lungeredning på en pasient. Pasienten var fraktet til Kongsvinger sykehus og tilstanden ble betraktet som alvorlig.

Pasienten døde senere på sykehuset og ble deretter fraktet til Rikshospitalet for obduksjon.

Det er foretatt vitneavhør av aktuelle personer på stedet. Videre er det ransaket på adressen og for øvrig gjennomført samtaler med aktuelt helsepersonell. Politiet avventer obduksjonsrapport i saken.

Politiet mener det er gitt et bilde av hva som har hendt på stedet og basert på den informasjonen, vurderes ikke dødsfallet som mistenkelig. Opplysninger politiet har i saken, gjør at den ikke vil etterforskes videre.

Se flere saker i glomdalen.no