*Nettavisen* Nyheter.

Trailer veltet på danskebåten

«Bergensfjord» kom ut i åtte meter høye bølger. En trailer veltet og minst to personbiler er helt ødelagt

23.02.08 13:17

(iBergen.no) Ingen personer kom til skade, men det var likevel dramatikk ombord da Fjord Lines passasjerferge «Bergensfjord» kom ut for svært kraftig sjø med åtte meter høye bølger sør for Stavanger ved 02-tiden natt til lørdag.

230 passasjerer
- Vi hadde forberedt våre 230 passasjerer på at det kom til å bli sjøgang, og de befant seg i sine lugarer da vi fikk problemer ved Jærens rev, opplyser kaptein Finn Esben Hansen i en pressemelding.

Har du bilder? Send dem på mail , eller MMS merk ib til 1984

Det oppstod kraftig rulling i skipet som førte til at en av de to trailerne på nedre dekk veltet, mens den andre traileren falt halvveis på siden. En hel del biler større eller mindre skader.

- Etter noen minutter fikk vi kontroll over situasjonen og fikk manøvrert skipet inn i noe lunere farvann. Det var ingen kritisk situasjon med hensyn til sikkerhet og det oppstod aldri panikk, understreker kaptein Hansen.

«Bergensfjord» ankom Egersund ved 07-tiden lørdag morgen. Representanter for rederiets forsikringsselskap er i formiddag kommet om bord i skipet og arbeider med taksering av de materielle skadene.

- Som følge av hendelsen vil vi måtte avlyse den planlagte seilingen fra Kristiansand i dag. «Bergensfjord» går fra Egersund direkte til Hanstholm ved 17-tiden i ettermiddag, og vil følge normal ruteplan fra i morgen av, opplyser administrerende direktør Ingvald Fardal.

To biler knust
Mannskaper holder nå på med å rydde skipet til avgangen klokken 17.00. Fardal sier til IBergen.no at det er minst to biler som ikke kommer seg av båten for egen motor.

- Vi vet om to konkret foreløpig. Dette er eldre utenlandskregistrerte biler. Disse bilene ble klemt mellom de to trailerne. Den ene traileren veltet helt, mens den andre veltet inntil en vegg.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.