RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Traktor falt 30 meter

Sist oppdatert:
To ungdommer er hardt skadd etter at en traktor med fem ungdommer kjørte utfor en 30 meter høy skrent i Melhus kommune lørdag kveld.

Ungdommene, som ifølge politiet er i 14 til 16-årsalderen, hadde vært en tur ved Vassfjelltoppen i Melhus kommune og var på vei ned mot tettstedet Kvål da ulykken skjedde ved 19.30-tiden lørdag kveld.

- Det var fem ungdommer på traktoren. Etter hva vi er blitt fortalt, har to hoppet av da de forstod at det ville gå galt. De tre andre ble med traktoren over et autovern, og ned en 30 meter bratt skrent, opplyser operasjonsleder Gunnar Lilllebo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

To av ungdommene i ble fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim, hvor de ble behandlet for alvorlige skader. Tilstanden til de to er lørdag kveld stabil, og de behandles ved intensivavdelingen, opplyser sykehuset.

- De kjørte ned en bratt vei og forsøkte å ta en krapp høyresving. Men traktoren hadde da for stor fart til å klare svingen, slik at de kjørte over et autovern og utfor skrenten, opplyser Lillebo.

På veien ned rev traktoren med seg et grantre som trolig har bremset mye av fallet. Ambulanse og luftambulanse var på stedet kort tid etter ulykken.

- Hvordan vil du karakterisere kjøringen?

- Det er litt vanskelig å si. Enten har det vært tekniske mangler ved traktoren, eller så har de holdt for høy fart, sier Lillebo.

- Den tredje personen som var med traktoren over skrenten er lettere skadd. De to som skal ha hoppet av, ser ut til å ha stukket fra stedet, opplyser Lillebo.

De to siste guttene kom til rette omtrent klokken 23.30 lørdag kveld. De impliserte vil bli avhørt mandag. Når politiet finner ut hvem det var som satt bak rattet, kan han vente seg en reaksjon, ettersom det er forbudt å være flere personer på en traktor.

- I første omgang vil vi gjennomføre avhør for å få hendelsesforløpet på det rene. Så vil det blir vurdert hvilke reaksjoner dette skal få, sier kriminalvaktleder Harry Skar ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av de av ungdommene politiet har vært i kontakt med.

Stedet hvor ulykken skjedde ligger omlag to og en halv mil sør for Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere