*Nettavisen* Nyheter.

Trampet kvinne i hodet

Seks måneder etter at bergenseren trampet på kvinnens (39) hode, døde hun på sykehuset.

19.10.06 13:18

Nå er mannen dømt til fengsel i Bergen tingrett for grov vold. Men kvinnens dødsfall kunne ikke tilbakeskrives til overfallet, og mannen slapp unna drapstiltale.

Brukte krykker
33-åringen ble kjent med kvinnen i midten av august i fjor. Hun bodde da i en campingvogn like ved Bergen Travpark, hvor hun jobbet med stell av hestene. På den tiden hadde hun en gipset fot som gjorde henne avhengig av krykker.

25. august møttes de i 33-åringens bil for å planlegge et narkokjøp, men planleggingen gikk helt ut av kontroll da det oppsto en uenighet. Den tidligere voldsdømte mannen slo til kvinnen, slik at hun falt ut av bilen.

Stemplet hodet
Fortsatt frådende av raseri, gikk mannen ut av bilen og rundt til kvinnen. Etter å ha lett gjennom lommene hennes etter bilnøklene trampet han på hodet hennes med all sin kraft. Sjokkerte vitner så hvordan han forlot den bevisstløse kvinnen blødende på bakken, mens han flyktet i bilen.

Den 39-årige kvinnen ble fraktet i all hast til Haukeland sykehus, hvor hun svevde mellom liv og død i lengre tid. En livsfarlig hodeoperasjon gjorde tilstanden bedre, men kvinnen måtte leve med hjerneskade og epilepsi inntil hun døde seks måneder senere. Politiet ville i utgangspunktet få mannen dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge, men kunne ikke bevise at dødsfallet skyldtes hodestemplingen.

Forsvarsløs
Derimot mente tingretten det bevist over enhver rimelig tvil at 33-åringen mente å utsette kvinnen for alvorlig skade, til tross for at han benektet alle voldspåstander.

«Ved å trampe på fornærmedes hode mens hun ligger på bakken, må tiltalte regne med at hun kunne pådra seg hjerneskade med epilepsi.(...) Ut fra den situasjonen som fornærmede er i på angjeldende tidspunkt, med skadet gipset ben og at hun ligger på bakken, ansees handlingen begått mot forsvarsløs person.» heter det i den ferske dommen.

Volden blir av retten betegnet som både farlig og betydelig, noe som gjorde det nødvendig å reagere strengt. Sammen med flere andre mindre forhold, ble 33-åringen dømt til to års ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.