RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tranby-saken: Enken kjent skyldig i drap

Sist oppdatert:
Enken etter Per Gunnar Asheim er i lagmannsretten kjent skyldig i overlagt drap. I tingretten ble kvinnen frikjent for drapet.

Den 54 år gamle kvinnen ble i Drammen tingrett i vår frikjent for drapet. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen inn for Borgarting lagmannsrett, og tirsdag ettermiddag fant juryen henne skyldig. Kvinnen satt med bøyd hode da dommeren spurte om hun hadde forstått kjennelsen.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til straffeutmålingen. Strafferammen i saken er 21 års fengsel, lovens strengeste straff.

Den tidligere Frontline-direktøren ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplass i Lier i Buskerud påsken 2013, 57 år gammel. Enken har sittet i varetekt siden da.

De to sakkyndige fra Folkehelseinstituttet kunne ikke oppgi noen sikker dødsårsak eller si om han døde i brannen. Enkens forsvarere har hevdet at Asheim tok sitt eget liv.

– Men både det faktum at det ikke er påvist diesel i ham, eller at han ikke hadde pustet inn sot eller kullos, talte for at han var død da brannen begynte. Han var så forbrent at han måtte identifiseres av Kripos' ID-gruppe, sa statsadvokat Trude Elisabeth Sparre i sin prosedyre.

Enkens forsvarere mente imidlertid at deres klient var i ferd med å bli utsatt for et justismord.

– Alle krefter har jobbet sammen for å bidra til at vår klient dømmes for drap. Det ligger dermed klart an til et justismord. Tenk om hun snakker sant? sa forsvarer Anders Westeng under saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere