RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trange kår for fengsel-sex

Foto: Mosvold Larsen / SCANPIX
Tilgangen til egne sexrom i fengsler bør hjemles i straffegjennomføringsloven. Det mener fem studenter som har undersøkt norske fangers muligheter til å ha et sexliv bak murene.

Studentene mener at frihetsberøvelsen ikke bør omfatte sexlivet, men konkluderer med at norske fengsler ikke er godt tilrettelagt for slike aktiviteter, melder NRK Buskerud. Sexologi-studentene har undersøkt mulighetene både innsatte og pårørende har til å pleie intim omgang.

Sem fengsel er ett av fengslene studentene har undersøkt.

- Rommene innbyr jo ikke akkurat til å ta vare på gode relasjoner. Det er små rom med fire pinnestoler. Det er kaldt der og vinduer med godt innsyn, sier sexologstudent Marianne Bruusgaard.

Studentene mener tiltak for å gjøre besøksrom mer trivelige kan redde flere parforhold:

- Kjærlighetsforholdet er ofte den største motivasjonsfaktoren for innsatte til å se en mulighet utenfor, og når muligheten for nærhet forsvinner er det mange forhold som sprekker, sier Bruusgaard ifølge NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere